Η χθεσινή ανακοίνωση της Apple για το iTunes δεν αφορούσε στο λανσάρισμα μίας νέας υπηρεσίας, αλλά στη διάθεση της δισκογραφίας των “Σκαθαριών”.


beatles itunesΌλη η μουσική των θρυλικών Σκαθαριών είναι πλέον διαθέσιμη για αγορά και κατέβασμα από το ηλεκτρονικό δισκοπωλείο του iTunes. Η Apple Corps, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των Beatles, και παλαιότερα είχε έρθει σε διαμάχη με την Apple λόγω του κοινού τους ονόματος, μέχρι σήμερα αρνούνταν πεισματικά να διαθέσει στο Διαδίκτυο τον κατάλογό της.


«Κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο που είχαμε από τότε που λανσάραμε το iTunes πριν από δέκα χρόνια», δήλωσε ο Στιβ Τζομπς. Το iTunes πουλά από την Τρίτη 13 μεμονωμένα άλμπουμ των Beatles καθώς και τις συλλογές Past Masters, Red και Blue. Τα μονά άλμπουμ τιμώνται 12,99 δολάρια, τα διπλά 19,99 δολάρια και τα μεμονωμένα τραγούδια 1,29 δολάρια. Τα άπαντα των Σκαθαριών κοστίζουν 149 δολάρια και συνοδεύονται από το σπάνιο βίντεο με την πρώτη τους συναυλία στις ΗΠΑ, Live at the Washington Coliseum, 1964.