Η Visa Europe και η Cornèr Bank λανσάρουν την πρώτη κάρτα Visa CodeSure παγκοσμίως με δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών.


Visa CodeSure CardΟι Ελβετοί καταναλωτές είναι οι πρώτοι που θα ωφεληθούν από την ενισχυμένη ασφάλεια για online συναλλαγές.


Η Visa CodeSure είναι μία κάρτα πληρωμών με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο που επιτρέπει στους καταναλωτές να παράγουν ένα κωδικό πιστοποίησης απλώς πληκτρολογώντας το PIN τους στην κάρτα, συνδυάζοντας ασφάλεια και άνεση στην ίδια συσκευή. Η κάρτα καθιστά τις Verified by Visa online συναλλαγές ευκολότερες και ασφαλέστερες και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ΑΤΜ ή στα σημεία πώλησης ως συνήθως.


Επιπλέον, η επαναστατική κάρτα συνοδεύεται από δυνατότητα πραγματοποίησης ανέπαφων πληρωμών, επιτρέποντας στους κατόχους να αγοράζουν προϊόντα αξίας χαμηλότερης των 40 Ελβετικών Φράγκων με τη μέθοδο «waving and paying». Η κάρτα πληρωμών Visa CodeSure περιλαμβάνει οθόνη οκτώ ψηφίων, πληκτρολόγιο 12 πλήκτρων και μπαταρία διάρκειας τριών χρόνων.


Visa CodeSureΗ Cornèr Bank είναι ο πρώτος εκδότης καρτών στον κόσμο που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία και πρόκειται να εκδώσει τη νέα κάρτα μέσα στους επόμενους μήνες. Η Visa έχει δοκιμάσει εκτενώς την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια αυτού του προϊόντος μέσω κορυφαίων εργαστηρίων και ειδικών, πριν το εμπορικό του λανσάρισμα. Από το σχεδιασμό της κάρτας το 2009, τα πιλοτικά προγράμματα σε συνεργασία με οκτώ ευρωπαϊκές τράπεζες και τους πελάτες τους σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελβετίας, κατέδειξαν την επιθυμία των συμμετεχόντων να χρησιμοποιούν τη νέα κάρτα τους πιο συχνά σε online αγορές (σε ποσοστό 70%), ενώ αισθάνθηκαν περισσότερο σίγουροι και για την ασφάλειά της σε ποσοστό 86%. Οι καταναλωτές θα ωφελούνται πλέον από την απλή και γρήγορη διαδικασία για online συναλλαγές, χωρίς να χρειάζεται εγγραφή ή χρήση κάποιας ξεχωριστής συσκευής, ή ακόμη σημαντικότερα, χωρίς να χρειάζεται να θυμούνται κάποιο επιπλέον password.


visa codesure backH Visa CodeSure διασφαλίζει ότι ο νόμιμος κάτοχος είναι αυτός που πραγματοποιεί τη συναλλαγή καθώς μόνο εκείνος έχει την κάρτα στην κατοχή του και μόνο εκείνος γνωρίζει το PIN του. Η διαδικασία επικύρωσης της online συναλλαγής ολοκληρώνεται σε τρία απλά βήματα:


1) Όταν πραγματοποιεί online αγορές ή μπαίνει σε υπηρεσία online banking, ο κάτοχος της κάρτας ενεργοποιεί τη διαδικασία πιστοποίησης με την επιλογή του πλήκτρου “Verified by Visa” στο πληκτρολόγιο της κάρτας
2) Όταν του ζητηθεί, ο κάτοχος εισάγει τον κωδικό PIN στο πληκτρολόγιο της κάρτας
3) Ένας μοναδικός αριθμός μιας χρήσης εμφανίζεται στην οθόνη της κάρτας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πιστοποίησης μιας συναλλαγής Verified by Visa


Η ενσωματωμένη λειτουργία ανέπαφων πληρωμών επιτρέπει την ολοκλήρωση συναλλαγών στα σημεία πώλησης σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Χρησιμοποιώντας μικρής εμβέλειας ασύρματη τεχνολογία, τα στοιχεία της πληρωμής ανταλλάσσονται με ασφάλεια μεταξύ της chip κάρτας και του ειδικού τερματικού στο σημείο πώλησης. Η κάρτα χρειάζεται απλώς να περάσει (wave and pay) μπροστά από το τερματικό χωρίς να χρειάζεται να εισαχθεί στη συσκευή.