Η Electrolux, χορηγός του ετήσιου διαγωνισμού design οικιακών συσκευών με τίτλο «Design Lab», μας δίνει μια ενδιαφέρουσα πρόγευση του μέλλοντος.

electrolux-sookΕννέα φιναλίστ διεκδικούν το βραβείο του φετινού διαγωνισμού της Electrolux με θέμα “appliances for the i-generation” (συσκευές για την i-γενιά). Εμείς ξεχωρίσαμε μερικές από τις συσκευές που μαγνήτισαν το ενδιαφέρον μας και σας τις παρουσιάζουμε.

Scan Toaster: Η έκφραση «τοστιέρα USB» αποτελούσε μέχρι σήμερα ανέκδοτο ευφυολόγημα. Ωστόσο, ο Sung Bae Celectrolux-scan-toasterhang του πανεπιστημίου Sejong της Νότιας Κορέας προτείνει μια πραγματική USB τοστιέρα που συνδέεται με PC προκειμένου να «κάψει» πάνω στις φέτες του τοστ ειδήσεις, νέα για τον καιρό ή οποιαδήποτε άλλα σχέδια επιθυμήσει ο χρήστης. Λέτε σε λίγο καιρό να παίρνετε πρωινό με τα νέα από το techpress.gr τυπωμένα πάνω στο τοστ σας;

Sook: Το Sook είναι ένα σχέδιο του Adam Brodowski από το Savannah College of Art and Design των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια αδelectrolux-sookιάβροχη συσκευή στην οποία μπορεί κανείς να διαβάσει συνταγές μαγειρικής σε ηλεκτρονική μορφή, να έρθει σε επαφή με τους φίλους του μέσω sites κοινωνικής δικτύωσης (myspace, facebook κλπ), ακόμα και να ζυγίσει τροφές, μετρώντας παράλληλα την υγρασία τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η «ηλεκτρονική γλώσσα» με την οποία είναι εξοπλισμένο το Sook και του επιτρέπει να «δοκιμάσει» τα τρόφιμα και να προτείνει κατάλληλους συνδυασμούς.

electrolux-stratosphereStratosphere: Πρόκειται για έναν αποστειρωτή ρούχων φτιαγμένο για όσους έχουν μανία με την καθαριότητα αλλά και το καλαίσθητο design! Η συσκευή του Atilla Sáfrány, από το πανεπιστήμιο Moholy-Nagy της Βουδαπέστης θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη σε νέους γονείς!

Flatshare Fridge: Το ψυγείο… lego θυμίζει περισσότερο παιδικό παιχνίδι παρά οικιακή συσκευή. Η ξεχωριστή και πρωτότυπη διαelectrolux-flatshare-fridgeρρύθμισή του επιτρέπει την εκμετάλλευση μέχρι και του τελευταίου εκατοστού αποθηκευτικού χώρου. Τα πολύχρωμα κομμάτια του είναι αποσπώμενα προκειμένου να μπορείτε να μεγαλώσετε την χωρητικότητά του ανάλογα με τις ανάγκες σας.