Ένα ολοκληρωμένο υπολογιστικό σύστημα που απλοποιεί το desktop virtualization και βελτιώνει την εμπειρία εικονικής συνεργασίας.


Cisco Virtualization Experience Client 2200_front (3)Η Cisco παρουσίασε σήμερα ένα ολοκληρωμένο σύστημα desktop virtualization και λύσεις, από τη Cisco και κορυφαίους κατασκευαστές virtualization, οι οποίες υποστηρίζουν τη Συνεργασία, τα Δίκτυα χωρίς Περιορισμούς και το Κέντρα Δεδομένων.


Το σύστημα, που ονομάζεται Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI), έρχεται να απαντήσει στο πρόβλημα που δημιουργούν οι πολλές διαφορετικές λύσεις στην ανάπτυξη virtual desktop. Επίσης, βελτιώνει το desktop virtualization για πολυμέσα και βίντεο.


Το Cisco VXI βοηθάει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα κύρια εμπόδια που δεν τις αφήνουν να αποκτήσουν τα οικονομικά οφέλη, την ασφάλεια δεδομένων και την ευελιξία για το εργατικό δυναμικό η οποία προσφέρεται από το desktop virtualization, χωρίς να μειώνεται η εμπειρία του χρήστη ή η ικανότητα για ενσωμάτωση δυνατοτήτων συνεργασίας μέσω πολυμέσων και βίντεο. Εξάλλου, το Cisco VXI συμβάλλει στη μείωση του συνολικού κόστους κτήσης (TCO) των λύσεων desktop virtualization, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των virtual desktops που μπορεί να φιλοξενήσει ένας server.


Επίσης, η Cisco παρουσίασε σήμερα δύο συσκευές zero client, ειδικά σχεδιασμένες ώστε να δίνουν σε όλους τους χρήστες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα οφέλη του desktop virtualization, χωρίς να μειώνεται η δυνατότητα συνεργασίας, με πολυμέσα που διαθέτουν τα υψηλής ανάλυσης PC. Η Cisco ανακοίνωσε ακόμη ότι το Cisco Cius business tablet θα μπορεί να λειτουργεί σε περιβάλλοντα virtual desktop μέσω της εισαγωγής των -πρόσφατα σχεδιασμένων- εφαρμογών client από τις Citrix, VMware και Wyse.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, το desktop virtualization μπορεί να μειώσει τις δαπάνες υποστήριξης PC ανά χρήστη κατά 51%, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 67% των δαπανών Πληροφορικής. Τα virtual desktops είναι επίσης δυνατόν να συμβάλλουν στην προστασία της ασφάλειας της εταιρικής πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς διατηρούν τις πληροφορίες σε ένα κέντρο δεδομένων παρά σε φυσικές συσκευές.


Ο τελικός χρήστης επίσης επωφελείται, καθώς μπορεί να επιλέξει τις δικές του συσκευές μέσω της πρόσβασης σε virtual desktop. Ο συνδυασμός των παραπάνω πλεονεκτημάτων με την παραγωγικότητα και την επιχειρησιακή ευελιξία, που προσφέρουν οι εφαρμογές βίντεο και πολυμέσων, βελτιώνει περαιτέρω την αξία που προσφέρεται στον τελικό χρήστη και στην επιχείρηση.


Υπηρεσίες και Διαθεσιμότητα
Το Cisco VXI είναι άμεσα διαθέσιμο από τη Cisco και επιλεγμένους συνεργάτες Cisco Data Center και Unified Communications Authorized Technology. Η Cisco θα προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες VXI, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η στρατηγική, ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός. Οι υπηρεσίες στρατηγικής θα δώσουν σε κορυφαίες εταιρείες Πληροφορικής τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο, οικονομικά βιώσιμο πρόγραμμα για την επιχείρηση, καθώς και τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη λειτουργική ετοιμότητα της υλοποίησης μίας virtual desktop υποδομής.


Οι υπηρεσίες προγραμματισμού και σχεδιασμού θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες από τον κλάδο της Πληροφορικής να σχεδιάσουν μια ολοκληρωμένη λύση desktop virtualization και να αναπτύξουν ένα σχέδιο γρήγορης μετάβασης με τον μικρότερο επιχειρηματικό κίνδυνο.


Τα προϊόντα Cisco Virtualization Experience Clients και Cisco Cius θα είναι διαθέσιμα τον Μάρτιο του 2011. Τότε το Cisco Cius, που χρησιμοποιεί Android OS, θα υποστηρίζει Citrix Receiver, VMware View και Wyse PocketCloud.