O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook παρουσίασε το Messages, το οποίο ενοποιεί το chat και την ηλεκτρονική αλληλογραφία.


fbookmessagingΌπως ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, ο κόσμος και πολύ περισσότερο οι νέοι δεν χρησιμοποιεί το email πολύ και προτιμά άλλους «ελαφριούς τρόπους επικοινωνίας», όπως τα SMS και το τσατ. Για το λόγο αυτό το Facebook, ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, εισάγει έναν άμεσο, ανεπίσημο, απλό και εύκολο τρόπο επικοινωνίας.


Πρόκειται για σύστημα που ενοποιεί τους ήδη υπάρχοντες τρόπους επικοινωνίας, κρατά σε ένα μέρος τις διευθύνσεις των φίλων του χρήστη. Το γραμματοκιβώτιο κάθε χρήστη θα διαχωρίζει τα μηνύματα κάθε χρήστη ανάμεσα στα χρήσιμα και τα σκουπίδια με βάση και τις επαφές που έχει, δηλαδή το ποιοι είναι φίλοι του χρήστη.


Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής παραγωγής του προϊόντος, οι χρήστες θα έχουν διευθύνσεις (@facebook.com) αλλά το προϊόν δεν θα είναι email.


Για τους χρήστες της σελίδας θα είναι διαθέσιμη σταδιακά από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και από κινητά τηλέφωνα.