Το λειτουργικό σύστημα των iPad, iPhone, iPod Touch θα αποκτήσει νέες δυνατότητες και πιο εξελιγμένες λειτουργίες με το iOS 4.2.


iOS 4.2Η αναβάθμιση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους χρήστες του iPad, το οποίο βασίζεται σε παλαιότερη έκδοση του λογισμικού της Apple και μεταξύ άλλων δεν επιτρέπει multitasking.


Η λίστα με τις βελτιώσεις και τις νέες λειτουργίες που προσφέρει η νέα έκδοση περιλαμβάνει:
– AirPrint: Προσφέρει τη δυνατότητα εκτύπωσης μέσω Wi-Fi, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης οδηγών για τους εκτυπωτές που εντοπίζονται στο ασύρματο δίκτυο.
– AirPlay: Μεταδίδει και αναπαράγει αρχεία εικόνας, ήχου και βίντεο σε άλλες συσκευές του ασύρματου δικτύου. Όπως το περιέγραψε ο Στιβ Τζομπς, ο χρήστης θα μπορεί να διακόπτει μια ταινία που έβλεπε στο iPad και να συνεχίσει την προβολή στο Apple TV.
– Multitasking στο iPad: H ταμπλέτα της Apple αποκτά επιτέλους τη δυνατότητα να τρέχει περισσότερες από μία εφαρμογές ταυτόχρονα.
– «Επαναφορά» στο iPhone 3G: Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος διορθώνει τα προβλήματα που συνάντησαν ορισμένοι χρήστες του μοντέλου 3G όταν εγκατέστησαν την προηγούμενη έκδοση iOS 4.0: το κινητό θα σταματήσει να «παγώνει» κατά την πληκτρολόγηση και την κύλιση οθόνης και η μπαταρία θα επανέλθει στην αρχική διάρκεια λειτουργίας της.