Ένα πολύ μεγάλο κατάστημα τεχνολογίας Saturn εγκαινιάζεται αύριο στις 19:30 στη Λ. Συγγρού 340.

SaturnΤο μεγαλύτερο κατάστημα στην Ευρώπη, εκτός Γερμανίας, του ομίλου Media-Saturn Holding ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη το πρωί στη Λ. Συγγρού 340. Είναι 9.000 τμ και πλέον, με την επένδυση να φτάνει στα 20 εκ. ευρώ και απασχολεί 150 άτομα. Στην περιήγηση που μας έκανε ο επικεφαλής της Saturn στην Ελλάδα, κ. Vogel, πραγματικά απολαύσαμε τους τεράστιους χώρους, τα “shop in shop” και την μεγάλη συνάθροιση όλων των εταιρειών. Μοιάζει ως ένας τεράστιος μόνιμος εκθεσιακός χώρος τεχνολογίας, όπου ο καταναλωτής βρίσκει τα πάντα και καθοδηγείται στις αγορές του από τους πωλητές, όχι μόνο της Saturn, αλλά και των “shop in shop”.
Η Saturn ξεκίνησε τη δράση της το 1961, με την ίδρυση του πρώτου καταστήματος στην Κολωνία. Η Saturn μαζί με τη Media Markt, αποτελούν μέλη του ομίλου Media-Saturn Holding, ο οποίος απέκτησε τη σημερινή του μορφή και διάρθρωση το 1993. Ο όμιλος Media-Saturn Holding διατηρεί περισσότερα από 700 καταστήματα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας, κατά το 2007, συνολικό κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 17,1 δισ. ευρώ. Σήμερα, λειτουργούν περισσότερα από 200 καταστήματα Saturn σε συνολικά 9 χώρες, ενώ η Ελλάδα αποτελεί τη δέκατη χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία.
Το εδραιωμένο επιχειρηματικό μοντέλο της Saturn συνδυάζει τη δυνατότητα της ευρείας επιλογής προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, διατηρώντας παράλληλα μια αποκεντρωμένη οργανωτική δομή. Το μοντέλο αυτό καθιστά τη Saturn ιδιαίτερα ανταγωνιστική και επιτρέπει στην αλυσίδα να ανταποκρίνεται γρήγορα και ευέλικτα στις αυξανόμενες και διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.
Η επιλογή της κατάλληλης τοποθεσίας και η άρτια εμφάνιση των καταστημάτων αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τη Saturn. Τα καταστήματα της αλυσίδας καταλαμβάνουν χώρο από 2.000 έως 18.000 τμ και βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες, είτε εντός εμπορικών κέντρων, είτε σε ανεξάρτητα κτίρια. Το κατάστημα της Saturn στο Αμβούργο, με έκταση 18.000 τμ, αποτελεί το μεγαλύτερο κατάστημα ηλεκτρονικών παγκοσμίως.
Μέσω των καταστημάτων της Saturn, τίθεται στη διάθεση των καταναλωτών μια πλούσια συλλογή επώνυμων προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει κατά μέσο όρο 45.000 διαφορετικά είδη, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακές συσκευές, υπολογιστές και ψηφιακές κάμερες, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από CD και DVD σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Ανάλογα με το εμβαδό του εκάστοτε καταστήματος, ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων ειδών μπορεί να ξεπεράσει τις 100.000.