H AMD παρουσίασε το πώς ο συνδυασμός CPU και GPU σε ενιαίο die θα προσδώσει επαναστατικές δυνατότητες σε ένα καινοτόμο σχεδιασμό επεξεργαστών.


amd cpuΣτελέχη της AMD ανέλυσαν πώς αυτή η νέα κατηγορία επεξεργαστών, AMD Fusion Accelerated Processing Units (APUs), μπορεί να δημιουργήσει πλεονέκτημα στη δημιουργία απαιτητικών μικρών και κομψών PC workloads με μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας, επιταχύνοντας τους ρυθμούς ανάπτυξης της AMD.


Τα AMD Fusion APUs, είναι φτιαγμένα από τεχνολογία DirectX® 11-capable GPU, είτε χαμηλής ισχύος, είτε υψηλής απόδοσης τεχνολογίας πολλαπλών πυρήνων CPU x86. Αυτά τα APUs, σχεδιάστηκαν με σκοπό τη βελτίωση του σημερινού διαδικτύου, την επεξεργασία και αναπαραγωγή βίντεο και την εμπειρία gamming.


Επίσης, η AMD παρουσίασε τη νέα, υψηλής απόδοσης x86 πολλαπλών πυρήνων, αρχιτεκτονική με κωδικό όνομα “Bulldozer” ενώ παράλληλα παρείχε πρόσθετες πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα λανσαρίσματος του “Bulldozer”.


Τα AMD Fusion APUs σηματοδοτούν ένα σημαντικό άλμα στον τομέα της καινοτόμας τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των workloads, αλλά και τις ανάγκες των χρηστών για μικρότερα, αποδοτικά συστήματα που επιτρέπουν την πιο πλούσια οπτική εμπειρία PC, όπως:
– Εξαιρετικό Web browsing experience όσον αφορά την ταχύτητα ανταπόκρισης, την ποιότητα των γραφικών και την ποιότητα των animations
– Ομαλή αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ευκρίνειας και 3D περιεχομένου
– Βελτιστοποιημένη εμπειρία σε GPU-accelerated εφαρμογές, όπως το Microsoft PowerPoint όπου το AMD Fusion επιτρέπει ομαλή μετάβαση, καλύτερα κινούμενα σχέδια, ευκολότερη επεξεργασία βίντεο
– Βελτίωση των δυνατοτήτων διαχείρισης περιεχομένου για την οργάνωση των εκατομμύριων ψηφιακών αρχείων πολυμέσων που δημιουργούνται και αποθηκεύονται από τους καταναλωτές κάθε μέρα


AMD Public Roadmap Updates
Η AMD ανακοίνωσε επίσης πλάνα της για το 2012, μεταξύ των οποίων:
– Τα “Krishna” και “Wichita”: Διπύρηνα και τετραπέρατα 28nm APUs βασισμένα στη νέα γενιάς sub-one watt “Bobcat” CPU cores και DirectX 11-capable GPU, σχεδιασμένα για tablet, notebook, HD netbook, και desktop form-factor.
– Το “Trinity”: ένα 32nm APU βασισμένο στη νέα γενιά των “Bulldozer” CPU cores και DirectX 11-capable GPU, σχεδιασμένo για mainstream και high-performance desktops and notebooks.
– Το “Komodo”: ένα 32nm CPU που φέρει μέχρι και 10 AMD “Bulldozer” CPU cores, σχεδιασμένο για high-performance και enthusiast desktops.
– Τα “Terramar” και “Sepang”: Δύο νέοι 32nm CPUs για την αγορά server βασισμένοι σε “Bulldozer” CPU core. Ο “Terramar” θα κλιμακώνει μέχρι και 20 πυρήνες, ενώ ο “Sepang” σχεδιάστηκε για energy efficient market και θα κλιμακώνει μέχρι και 10 CPU cores.