Πρωτοποριακή τεχνολογία και κορυφαία σχεδίαση με τη νέα σειρά οθονών Η/Υ LED LCD LG Ε80.


LG_LED Monitor_ E80VXΧάρη στην τεχνολογία Super Plus Resolution και τον Υψηλό Λόγο Αντίθεσης (Mega Contrast Ratio) της κλίμακας 5.000.000:1, ο οποίος είναι σημαντικά ανώτερος σε σύγκριση με τις συμβατικές οθόνες Η/Υ, η σειρά LED LCD LG E80 εξασφαλίζει εικόνα εξαιρετικής ευκρίνειας και πιο ζωηρά χρώματα, ακόμη και στην αναπαραγωγή ταινιών, παιχνιδιών ή φωτογραφιών με χαμηλή φωτεινότητα.


Πιο συγκεκριμένα, οι οθόνες Η/Υ της σειράς LED LCD LG E80, αξιοποιούν αποδοτικότερα τον οπίσθιο φωτισμό LED, παρέχοντας ρεαλιστική εικόνα σε ποιότητα Full HD με ανάλυση 1.910×1.080p. Παράλληλα, μέσω των βελτιστοποιημένων λειτουργιών και της πρωτοποριακή τεχνολογίας Super Plus Resolution, παρέχεται η δυνατότητα upscaling του περιεχομένου συμβατικής ανάλυσης σε υψηλή ευκρίνεια.


Ειδικότερα, το μυστικό πίσω από την τεχνολογία Super Plus Resolution της LG είναι η IC Engine, η οποία αξιοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο της LG για να εξαλείψει το φαινόμενο καθυστέρησης των frames, χωρίς την ύπαρξη εξωτερικής μνήμης ή κάποιου ειδικού λογισμικού. Επιπλέον, η IC Engine συνεργάζεται αρμονικά με ακόμη μία καινοτόμο τεχνολογία της LG, την F-engine, που παρέχει εικόνες με πιο έντονα χρώματα.


Η νέα σειρά LED LCD LG E80, περιλαμβάνει τα μοντέλα E2280VX και E2380VX, που ξεχωρίζουν για το μοναδικό σχεδιασμό τους και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των χρηστών, που επιθυμούν μια οθόνη Η/Υ με τεχνολογία αιχμής και πληθώρα επιλογών ψυχαγωγίας. H σειρά E80 είναι ιδανική επιλογή για τους χρήστες που απολαμβάνουν ταινίες, παιχνίδια και streaming περιεχόμενο από το Internet, και για τους οποίους η υψηλή ανάλυση και η ευρεία διαβάθμιση που προσφέρουν οι οθόνες με τεχνολογία LED, δεν αποτελεί απλά ένα επιθυμητό πρόσθετο χαρακτηριστικό, αλλά στοιχείο που εισάγει ένα εντελώς νέο επίπεδο απόλαυσης και ευελιξίας.


Η E80 διαθέτει εντυπωσιακή λεπτή σχεδίαση και στηρίζεται σε μια λεία σφαιρική βάση, ενώ το κρυστάλλινο και γυαλιστερό φινίρισμα της μπροστινής όψης, της προσδίδει μοναδικό στυλ. Επιπλέον, το κρυφό πλαίσιο της οθόνης -που για πρώτη φορά ενσωματώνεται σε οθόνη Η/Υ- εξασφαλίζει ακόμη πιο ευρεία απεικόνιση, παρέχοντας μια συναρπαστική εμπειρία θέασης που «συνδυάζει» τα όρια μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού. Η συγκεκριμένη μοναδική αίσθηση ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το εφέ galaxy lights στο κάτω μέρος της οθόνης, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των οθονών της LG, που προσδίδει ένα άκρως χαρακτηριστικό και σχεδόν ονειρικό χαρακτήρα στη συνολική εμπειρία.


Επίσης, η περιβαλλοντική συνείδηση αποτελεί παράγοντα-κλειδί της φιλοσοφίας της LG, και η σειρά E80 έχει σχεδιαστεί με φιλικές προς το περιβάλλον προδιαγραφές. Σε συνδυασμό με τη μειωμένη χρήση επικίνδυνων υλικών στην κατασκευή τους, όπως ο υδράργυρος και τα αλογόνα, οι οθόνες της σειράς E80 καταναλώνουν έως και 38% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τις συμβατικές LCD οθόνες, σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήρια της LG.


Παράλληλα, οι νέες οθόνες περιλαμβάνουν «έξυπνα» χαρακτηριστικά, όπως το εύχρηστο μενού EZ Control OSD, που προσφέρει ταχύτερη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του Η/Υ, και τις λειτουργίες “Dual Web”, “Cinema Mode” και “Original Ratio”. Η πρωτοποριακή λειτουργία Dual Web Screen επιτρέπει στους χρήστες να χωρίζουν αυτόματα την οθόνη σε τμήματα, ώστε να ασχολούνται ταυτόχρονα με δύο πράγματα. Επιπλέον, η λειτουργία Cinema Mode, μειώνει το φωτισμό στις κενές περιοχές της οθόνης, δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο τις κατάλληλες συνθήκες για τη θέαση online βίντεο. Τέλος, το Original Ratio επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν τα βίντεο στην αρχική αναλογία 4:3, χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητα της εικόνας.


Το μοντέλο Ε2280VX αναμένεται το Δεκέμβριο, ενώ το μοντέλο Ε2380VX είναι διαθέσιμο με €309 περιλ. ΦΠΑ.


Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά


Χαρακτηριστικά E80VX
Ε2280VX Ε2380VX
Διαγώνιος 21,5” Wide 23” Wide
Αναλογία  Εικόνας 16:9 16:9
Ανάλυση 1920 x 1080 1920 x 1080
Φωτεινότητα 250 cd/m2 250 cd/m2
Λόγος

Αντίθεσης

5.000.000:1 5.000.000:1
Γωνία Θέασης 170/160 170/160
Χρόνος

Απόκρισης

5ms 5ms
Συνδεσιμότητα 15 Pin D-Sub, DVI-D, HDMI 15 Pin D-Sub,

DVI-D, HDMI

Βάση Tilt Tilt
Πρόσθετες

λειτουργίες

Dual Web / Cinema Mode / Original Ratio / Super+ Resolution

/ Ez Control OSD

Dual Web / Cinema Mode / Original Ratio / Super+ Resolution

/ Ez Control OSD

Επιλογές  ελέγχου 7 πλήκτρα αφής 7 πλήκτρα αφής