Το Techpress παρευρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του Kinect και έπαιξε με τη νέα κονσόλα χωρίς χειριστήριο.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


Kinect Sensor_Bundle with KinectΤα νέα από τη βιομηχανία gaming έφτασαν και στην Ελλάδα, με τη Microsoft να καλεί πλήθος ενθουσιασμένων δημοσιογράφων προκειμένου να παρουσιάσει το Kinect, τα παιχνίδια που το υποστηρίζουν και τη νέα υπηρεσία Xbox Live, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και στην χώρα μας και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Ο νέος τρόπος χειρισμού είναι πράγματι εντυπωσιακός και ανταποκρίνεται άριστα στις κινήσεις του παίκτη, ενώ πολύ ωραία εμπειρία είναι και το Multiplayer gaming με το Kinect. Συνολικά αναμένονται 19 games που να απαιτούν από τον χρήστη να γίνει ο ίδιος το χειριστήριο.


Αναλυτικότερα:
•«KinectAdventures» (Good Science Studio/Microsoft Game Studios) – διατίθεται με κάθε αισθητήρα Kinect – 10 Νοεμβρίου. Με το “Kinect Adventures”, εσείς είστε το χειριστήριο καθώς πηδάτε, αποφεύγετε εμπόδια και κλοτσάτε ό,τι εμποδίζει το δρόμο σας, μέσα από συναρπαστικές περιπέτειες, σε μια σειρά από εξωτικές τοποθεσίες.
•«Kinectimals» (Frontier Developments Ltd./Microsoft Game Studios). Το «Kinectimals» καλεί τα παιδιά, τους γονείς τους και τους λάτρεις των ζώων όλων των ηλικιών, να χτίσουν δυνατές φιλίες με μερικά από τα πιο εξωτικά πλάσματα του κόσμου.
•«Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 The Videogame» (Electronic Arts/EA Bright Light) – 19 Νοεμβρίου. Υποδυόμενοι τον Χάρι, τρέχετε για να σωθείτε από την πρώτη κιόλας σκηνή, παλεύοντας για να επιβιώσετε σε μία αγωνιώδη και επικίνδυνη αποστολή για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των Πεμπτουσιωτών του Βόλντεμορτ.
• «Game Party™: In Motion» (Warner Bros. Interactive) – 26 Νοεμβρίου. Το «Game Party: In Motion» δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα ρεαλιστικών κινήσεων με 16 παιχνίδια για ανθρώπους όλων των ικανοτήτων, από σπορ όπως Hoop Shoot (ελεύθερες βολές) και Darts (βελάκια) μέχρι παιχνίδια arcade και party games, συμπεριλαμβανομένων των Rootbeer Tapper, Table Hockey.


Your_Shape_Fitness_Evolved_Screenshots_SpecialProgramResults_Final_02_UKΑρχίστε να γυμνάζεστε
•«Dance Central™» (MTV Games/Harmonix). Από τους δημιουργούς του «Rock Band» έρχεται η επόμενη συναρπαστική μουσική εμπειρία: το «Dance Central», είναι το πρώτο χορευτικό βιντεοπαιχνίδι χωρίς χειριστήριο, που «σκανάρει» όλο το σώμα και σας βοηθά να βελτιώσετε τις κινήσεις σας.
•«Your Shape™: Fitness Evolved» (Ubisoft) – 11 Νοεμβρίου. Με το Kinect για Xbox 360 και το «Your Shape: Fitness Evolved» θα ζήσετε την πλέον προηγμένη τεχνολογία γυμναστικής που υπάρχει, όπως και όποτε εσείς θέλετε και μπορείτε.
•«The Biggest Loser Ultimate Workout» (THQ). Ολοκληρώστε το πρόγραμμα γυμναστικής σας χρησιμοποιώντας τους διαδραστικούς αισθητήρες ελέγχου κίνησης, που ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο. Από μηχανισμό ανάλυσης σώματος, σε συνταγές, συμβουλές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σας και ένα ημερολόγιο σε μορφή βίντεο για να καταγράφετε την πρόοδο σας. Το παιχνίδι γυμναστικής «The Biggest Loser Ultimate Workout» τα έχει όλα για να ρίξετε το βάρος σας, και να αλλάξετε τη ζωή σας.
• «EA SPORTS Active 2» (EA SPORTS) – 19 Νοεμβρίου. Το «EA SPORTS Active 2» με το σύστημα πλήρους εντοπισμού του σώματος, συνδυάζει τον εντοπισμό της κίνησης μέσω του Kinect και τη μέτρηση των καρδιακών παλμών χάρη στον ενσωματωμένο ασύρματο μετρητή καρδιακών παλμών, παρέχοντας αποτελέσματα που θα αντικατοπτρίζουν τη φυσική σας κατάσταση.
• «Zumba Fitness®» (Majesco) – 26 Νοεμβρίου. Μπείτε στο πάρτι με το Zumba Fitness, ένα τίτλο μοναδικό στο είδος του, που σας επιτρέπει να ασκείστε στους ρυθμούς της αισθησιακής και δυναμικής Λάτιν και Έθνικ μουσικής.
• «Get Fit With Mel B» (Black Bean Games/Lightning Fish) – 25 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το μοναδικό τίτλο γυμναστικής με τον οποίο ο παίκτης παίζει στο πλευρό της Mel B, της προσωπικής σας γυμνάστριας.
• «DanceEvolution» (Konami). Επιλέξτε μέσα από διάφορους τρόπους λειτουργίας και χορέψτε ελεύθερα, χωρίς να περιορίζεστε από χειριστήρια. Διαλέξτε από μία ευρεία γκάμα χορευτικών μουσικών κομματιών και προκαλέστε έως και τέσσερις φίλους σας online.
• «Dance Paradise™» (Mindscape/Smackdown Productions). Οι 40 διεθνείς επιτυχίες της Hip Hop, Pop, Rock, R&B, Dance είναι βέβαιο ότι θα τους ικανοποιήσουν όλους.


Αθλήματα
• «Kinect Sports» (Rare/Microsoft Game Studios). Με έξι πλήρη αγωνίσματα – Ποδόσφαιρο, Μπιτς Βόλεϊ, Στίβο, Μποξ, Μπόουλινγκ και Πινγκ Πονγκ – το «Kinect Sports» είναι ο μόνος τίτλος που παίζεται από ομάδα εναντίον ομάδας.
• «MotionSports™» (Ubisoft). Κατεβείτε τις πλαγιές ενός Super G σλάλομ, σκοράρετε απίστευτά πέναλτι, ξεγλιστρήστε και τρέξτε για να πετύχετε το σκορ σας ή ρίξτε μπουνιές δοκιμάζοντας τις ικανότητες σας σε περισσότερες από 40 φανταστικές αθλητικές προκλήσεις.
• «Sports Island Freedom» (Konami/Hudson Soft) – 25 Νοεμβρίου. Οι παίκτες θα συμμετάσχουν σε ειδικά σχεδιασμένους αγώνες Τένις, Μποξ, Τοξοβολίας, Paint Ball, Μπιτς Βόλεϊ, Dodge Ball, Kendo, Mogul Skiing (ελεύθερο σκι σε πίστες με λακκούβες), Snowboard Cross (χιονοσανίδα) και Καλλιτεχνικού Πατινάζ.


Συγκίνηση, ανατροπές και δράση
JRgamesconStunt3• «Kinect Joy Ride» (Big Park/Microsoft Game Studios). Το «Kinect Joy Ride» συνδυάζει τους συναρπαστικούς αγώνες καρτ με την αβίαστη διασκέδαση που εγγυάται ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετέχει όλο το σώμα, μόνο με Kinect για Xbox 360.
• «Fighters Uncaged» (Ubisoft). Μπείτε στον αμείλικτο κόσμο των παράνομων ελεύθερων αγώνων πάλης, όπου θα χρησιμοποιήσετε κάθε μυ του σώματός σας για να αγωνιστείτε στο δρόμο για την κορυφή.
• «SONIC FREE RIDERS™» (SEGA). Γίνετε ο αγαπημένος σας χαρακτήρας, ανεβείτε στη σανίδα σας και αγωνιστείτε με την αδρεναλίνη να εκτοξεύεται στα ύψη ενάντια σε σκληρούς αντιπάλους.
• «CROSSBOARD 7» (Konami). Ελέγξτε την πορεία σας με τις δικές σας κινήσεις και επιδοθείτε σε απίστευτα κόλπα


Τιμές
Η συσκευασία «όλα-σε-ένα» Xbox 360 4GB με Kinect, περιλαμβάνει τη νέα κονσόλα Xbox 360 4GB, τον αισθητήρα Kinect και το παιχνίδι «Kinect Adventures», στην Εκτιμώμενη Λιανική Τιμή των €309. Αν πάλι έχετε ήδη μία κονσόλα Xbox 360 στο σπίτι, η συσκευασία Kinect για Xbox 360 στην Εκτιμώμενη Λιανική Τιμή των €159 περιλαμβάνει τον αισθητήρα Kinect και το παιχνίδι «Kinect Adventures» και λειτουργεί με τις 42 εκ. κονσόλες Xbox 360 που χρησιμοποιούνται ήδη σε σπίτια σε όλο τον κόσμο.