Με κάμερα 12MP, δωρεάν πλοήγηση, social networking, ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών και ασυναγώνιστες λύσεις ψυχαγωγίας, ο νέος φιλανδός αυτοκράτορας είναι εδώ!


Social Networks παντού!
Nokia_N8_Η φιλοσοφία του Nokia N8 περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από το social networking. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν update στο status τους, να μοιράζονται φωτογραφίες και τοποθεσίες με τους φίλους τους, ή να παίρνουν, μέσα από ένα και μόνο app της αρχικής οθόνης, live feeds από το Facebook και το Twitter. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το ημερολόγιο από το αγαπημένο τους social network, στην αντίστοιχη εφαρμογή της συσκευής τους.


Δωρεάν φωνητική πλοήγηση σε περισσότερες από 70 χώρες
Το Nokia N8 συνοδεύεται από τους παγκόσμιους χάρτες Ovi maps, με δωρεάν πλοήγηση walk & drive, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να βρίσκουν τον δρόμο προς τα σημεία που τους ενδιαφέρουν, σε περισσότερες από 70 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.


Φωτογραφία στα δώδεκα εκατομμύρια pixels
Το νέο smartphone της Nokia έρχεται εξοπλισμένο με κάμερα 12ΜΡ, φακό Carl Zeiss, φλας τύπου Xenon και μεγάλο αισθητήρα ανάλυσης. Επιπλέον, το Nokia N8 παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ποιότητα HD, αλλά και επεξεργασίας μέσω ενός εύχρηστου προγράμματος. Χάρη στη συνδεσιμότητα HDMI, το συγκεκριμένο κινητό μετατρέπεται σε φορητό κέντρο ψυχαγωγίας, καθώς μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε σύγχρονο σύστημα οικιακού κινηματογράφου, ως πηγή βίντεο υψηλής ανάλυσης και ήχου τεχνολογίας Dolby Digital Plus Surround. Επιπλέον, το Nokia N8 παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία Web TV και εξασφαλίζει απευθείας πρόσβαση σε ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό πρόγραμμα από κανάλια όπως το CNN, το E! Entertainment, το Paramount και το National Geographic.


Με τη δύναμη του νέου Symbian
Το Nokia N8 αξιοποιεί τη δύναμη του νέου Symbian, της τελευταίας έκδοσης του πιο διαδεδομένου λειτουργικού για smartphones στον κόσμο, η οποία υποστηρίζει multi-touch, flick scrolling και pinch-zoom. Οι κεντρικές οθόνες διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες σας, ενώ η επεξεργασία 2D και 3D γραφικών αξιοποιεί πλήρως τη λειτουργία hardware acceleration του Nokia N8. Τέλος, η βελτιωμένη διαχείριση μνήμης επιτρέπει σε μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών να τρέχουν παράλληλα (multi-tasking).


Ovi Store: Χιλιάδες apps για download
Το Nokia N8 είναι η πρώτη συσκευή της Nokia στην οποία έχει ενσωματωθεί το λογισμικό Qt, μια πλατφόρμα που απλοποιεί τη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών και δίνει τη δυνατότητα στους developers να φτιάχνουν την εφαρμογή που θέλουν μια φορά, και στη συνέχεια να τη φορτώνουν σε διάφορες πλατφόρμες, Symbian και μη. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζωντανό Ovi Store που κατακλύζεται από κάθε λογής εφαρμογές που σας προκαλούν να τις εγκαταστήσετε στο κινητό σας εύκολα και άμεσα!


Βασικά χαρακτηριστικά
Διαστάσεις: 113,5 x 59 x 12,9 χιλ.
Βάρος: 135 γρ.
Δίκτυο: GSM 850/900/1800/1900 MHz, WCDMA, HSDPA, EDGE
Μνήμη: 16GB εσωτερική και microSD κάρτα μνήμης
Οθόνη: AMOLED nHD, 360×640 pixels, 16,7 εκατ. χρωμάτων
Κάμερα: 12MP, οπτικά μέρη Carl Zeiss, Xenon φλας, auto-focus, αναγνώριση προσώπων, βίντεο 720p και VGA για τις βιντεοκλήσεις
– Πανίσχυρη κάμερα στα 12MP με εγγραφή HD video
– Πάρτο στα χέρια σου και άρχισε να κατεβάζεις χιλιάδες εφαρμογές από το κατάστημα ovi !
– Κορυφαίος multimedia χαρακτήρας
– Υψηλής ποιότητας HDMI σύνδεση με την τηλεόραση και on-demand Web TV
– Πλοήγηση GPS και Ovi maps με φωνητικές οδηγίες