Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί η Business Software Alliance (BSA) ενημερωτική καμπάνια.


bsaAπευθύνεται σε αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις, ενημερώνει για τα οφέλη της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού και τις καλεί να πραγματοποιήσουν έλεγχο νομιμότητας των προγραμμάτων που χρησιμοποιούν υποβάλλοντας μια σχετική βεβαίωση.


Η υιοθέτηση προγραμμάτων Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management – SAM) από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και ανεξαρτήτως του κλάδου δραστηριοποίησης τους, αποτελεί μια ολοένα αυξανόμενη τάση, καθώς αναγνωρίζεται ως η ιδανική εφαρμογή για την ομαλή ροή του δικτύου Η/Υ και μείωση περιττών δαπανών που σχετίζονται με την χρήση του λογισμικού.


Επιπλέον, η εφαρμογή SAM εξασφαλίζει στην επιχείρηση νομιμότητα αποφεύγοντας τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλει το κράτος (ΣΔΟΕ) σε περίπτωση ελέγχου και την δυσφήμιση που θα υποστεί, ενώ παράλληλα βοηθά να αποφευχθούν τα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την χρήση των πειρατικών προγραμμάτων.


Στην ιστοσελίδα της, www.bsa.org/hellas, η BSA παρέχει πληροφορίες για τα οφέλη της πρακτικής SAM καθώς και συμβουλές για την ορθή χρήση του λογισμικού.