Με επιτυχία διεξήχθη η συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών του 2010.


singular-logicΤην ευθύνη για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει η SingularLogic σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η SingularLogic εξασφάλισε έγκαιρα και έγκυρα σύμφωνα με τις προβλέψεις της και με υψηλό βαθμό ακρίβειας τη δημοσιοποίηση της εκτίμησης του τελικού αποτελέσματος των εκλογών, με τη μέθοδο της Ασφαλούς Μετάδοσης Aποτελεσμάτων μέσω κινητών SRT.


Συγκεκριμένα, το SRT λειτούργησε για πρώτη φορά σε Αυτοδιοικητικές Εκλογές, στις 13 περιφέρειες και στους 5 μεγαλύτερους πληθυσμιακά δήμους, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 20% των εκλογικών τμημάτων. Το σύστημα λειτούργησε συμπληρωματικά και παράλληλα με τη θεσμοθετημένη διαδικασία αποστολής των τηλεγραφημάτων και πέτυχε ενσωμάτωση του 50% των εκλογικών τμημάτων, 5 ώρες ταχύτερα από τον αντίστοιχο παραδοσιακό τρόπο.


Το Σύστημα SRT που χρησιμοποιήθηκε για τρίτη φορά σε εκλογές, αλλά για πρώτη φορά για εξαγωγή αποτελεσμάτων σε Αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτελεί ένα πρωτοποριακό, μοναδικό στον κόσμο σύστημα, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη SingularLogic.


Όσον αφορά στη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας και σε αυτές τις εκλογές. Συγκεκριμένα, το site των αποτελεσμάτων των εκλογών, σε διάστημα 24 ωρών, δέχθηκε περισσότερα από 300.000.000 hits.


Από πλευράς bandwidth, η μέγιστη τιμή που παρατηρήθηκε ήταν 480 Mbits/sec και σημειώθηκε το βράδυ των εκλογών στις 22:00, ενώ την ίδια ώρα τα hits/sec ήταν 7500. Συνολικά διακινήθηκαν πάνω από 3.5 TerraBytes πληροφοριών τη βραδιά των εκλογών. Για να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένες υπηρεσίες Cloud.


Επίσης, μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρόσβαση στα αποτελέσματα μέσω κινητών, όπου οι πολίτες που διέθεταν έξυπνα κινητά, χρησιμοποίησαν την εξειδικευμένη εφαρμογή moRE (mobile optimized RESULTS for ELECTIONS) της SingularLogic. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο τα hits από χρήστες του iphone ξεπέρασαν το 1 εκ.


Το σύστημα SRT, καθώς και ο σχεδιασμός νέων λειτουργιών στη διαχείριση του έργου, η υλοποίηση του διαδικτυακού τόπου, o σχεδιασμόs νέων εφαρμογών λογισμικού και άλλων τεχνολογικών επενδύσεων, αποτελούν όλα καινοτομίες της SingularLogic που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το 2006, όταν ανέλαβε τη σκυτάλη των εκλογών ως ιστορική συνέχεια άλλων εταιρικών σχημάτων.


Η αποστολή των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω SRT έγινε με την τεχνική υποστήριξη της Vodafone, ενώ την υποστήριξη του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης στην Περιφέρεια ανέλαβε το πανελλαδικό Δίκτυο Συνεργατών της SingularLogic.