H First National Bank (FNB), που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ενός κεντρικού περιβάλλοντος επιχειρηματικής ευφυΐας.


SAS2Το συγκεκριμένο περιβάλλον επιχειρηματικής ευφυΐας της τράπεζας ονομάζεται Merlin και φέρνει πλέον μαζί τα τέσσερα αρχικά server περιβάλλοντα της SAS, προκειμένου να δημιουργήσει μια τυποποιημένη πηγή δεδομένων. Επιπλέον, επιτρέπει στις διαδικασίες των δεδομένων της να γίνουν διαφανείς και ανιχνεύσιμες, δίνοντας τελικά τη δυνατότητα στους αναλυτές της να διαχειρίζονται τις μελέτες και τις αναφορές τους με πιο εξελιγμένο τρόπο.


Πρόσφατη ανάλυση κατέδειξε ότι η FNB παρουσίαζε μια έλλειψη στην αυτοματοποιημένη υποβολή αναφορών, με τα analytics που χρησιμοποιούσε να βρίσκονται στους φακέλους των χρηστών και το περιβάλλον λειτουργίας της να επηρεάζεται σημαντικά από επικάλυψη των δεδομένων. Βασισμένος στο SAS Enterprise BI Server, o Merlin έρχεται να βοηθήσει την τράπεζα να εξαλείψει ουσιαστικό το φαινόμενο της επικάλυψης των δεδομένων, επηρεάζοντας θετικά τις οικονομίες κλίμακας σε όλο το εύρος της.


Η συνεργασία της με τη SAS επέτρεψε στην FNB να διαθέτει πλέον ένα ενιαίο περιβάλλον server για χρήση από τους αναλυτές και τους στατιστικολόγους σε όλη την επιχείρηση. Ο Merlin φιλοξενεί σήμερα τις διαδικασίες διαχείρισης των πληροφοριών και τις συνέργιες μεταξύ των επιχειρησιακών τμημάτων, διασφαλίζοντας ότι η αυθεντικοποίηση και η εξουσιοδότηση γίνoνται μέσω ενός κεντρικού metadata server, και τελικά, μειώνοντας τις άδειες χρήσης SAS που απαιτούνται για τα PCs.