Τα Windows 7, θα ξεκινήσουν να δοκιμάζονται από τον Ιούνιο προκειμένου να κυκλοφορήσουν κοντά στα τέλη του 2009 ή, το αργότερο, στις αρχές του 2010.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό site InternetNews.com, στο εσωτερικό ημερολόγιο της Microsoft έχει καταγράφει η “3η Ιουνίου 2009” ως η εκτιμώμενη ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων Windows. Η πρώτη έκδοση beta του διαδόχου των Vista θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη Professional Developers Conference (PDC) που θα λάβει χώρα στις 27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ενός κατασκευαστή hardware, με τον οποίο ήρθε σε επαφή το InternetNews.com και ο οποίος ζήτησε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, η Microsoft έχει ήδη διανείμει στους συνεργάτες της τα πρώτα builds του λειτουργικού για τεστ και για την πιστοποίηση των προϊόντων τους. Για την κυκλοφορία της πρώτης beta προς το τέλος Οκτωβρίου συνηγορεί και το γεγονός ότι η Microsoft έχει χαρακτηρίζει ως υψηλή την ποιότητα των πρώτων της builds.

Τα Vista καλούν… ενισχύσεις!
Η αποτυχία των Windows Vista επιβεβαιώνεται ολοένα και περισσότερο. Περίπου το 35% των συστημάτων που πωλήθηκαν με προεγκατεστημένη κάποια έκδοση Vista, τρέχουν πλέον Windows XP, καθώς οι χρήστες τους, απογοητευμένοι από το πολυδιαφημισμένο λειτουργικό της Microsoft, επέστρεψαν στην κλασική συνταγή των XP.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση εταιρείας ανάπτυξης προγραμμάτων αξιολόγησης επιδόσεων, Devil Mountain Software, από δείγμα 3.000 χρηστών προκύπτει ότι ένα στα τρία νέα συστήματα γίνεται downgraded είτε από τον ίδιο τον κατασκευαστή, είτε από τον τελικό χρήστη μετά την αγορά του συστήματος. Ο λόγος της επίσπευσης της κυκλοφορίας των νέων Windows 7, είναι επομένως κάτι παραπάνω από προφανής…