Η Sony διακρίθηκε για την καινοτομία της και βραβεύτηκε από την EISA (European Imaging and Sound Association).

H επιτροπή των κριτών της EISA απένειμε στη Sony πέντε βραβεία για την περίοδο 2008-2009, σε διαφορετικές κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται το Home Theatre, η ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο και οι βιντεοκάμερες HD.

Τα βραβεία EISA 2008-2009 που απέσπασε η Sony, απονεμηθήκαν στις κάτωθι κατηγορίες προϊόντων που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη: «Κορυφαία βιντεοκάμερα HD με αποθήκευση σε κάρτα μνήμης (HDR-TG3)», «Κορυφαίος ραδιοενισχυτής Home Theatre (STR-DA5400ES)», «Κορυφαία φωτογραφική μηχανή (α350), Κορυφαίος φακός φωτογραφικής μηχανής (70-300mm f/4.5-5.6 G SSM)» και «Κορυφαίο Head Unit σύστημα ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο (XAV-W1)».

«Τα βραβεία EISA είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς», σχολίασε ο Fujio Nishida, Πρόεδρος της Sony Europe και συνέχισε: «Αφενός, αναγνωρίζεται η προσπάθεια όλων όσοι εμπλέκονται στην δημιουργία αυτών των προϊόντων και αφετέρου αποτελούν μια επιδοκιμασία από έναν ανεξάρτητο και έγκυρο φορέα. Όλες μας οι προσπάθειες αποσκοπούν στην παραγωγή καλύτερων προϊόντων για τους καταναλωτές που μας εμπιστεύονται και το γεγονός της βράβευσής μας με πέντε βραβεία αποτελεί μια ένδειξη ότι τα καταφέρνουμε σε αυτή μας την προσπάθεια».

Η EISA είναι ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός οργανισμός για τα πολυμέσα στην Ευρώπη, με μέλη σχεδόν 50 περιοδικά ήχου, ηλεκτρονικών, βίντεο και φωτογραφίας από 19 χώρες της Ευρώπης. Οι φετινοί νικητές των βραβείων EISA επιλέχτηκαν από μια κριτική επιτροπή την οποία αποτελούσαν δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι ειδικοί τεχνικοί.

Τα βραβεία EISA 2008-2009 παρουσιάστηκαν σε ένα ειδικό γκαλά στο Hotel Adlon Kempinski, στο Βερολίνο, στις 29 Αυγούστου 2008.

1 – Βιντεοκάμερα HDRTG3 High Definition (Βραβείο Κορυφαίας βιντεοκάμερας HD με αποθήκευση σε κάρτα μνήμης 2008-2009 στην Ευρώπη): Πραγματική ανάλυση Full HD 1920×1080 στην τσέπη σας. Η μικρότερη Full HD βιντεοκάμερα στον κόσμο είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, και αποθηκεύει έως και 100 λεπτά HD βίντεο με ήχο 5.1 surround σε ένα Memory Stick Duo για μεγαλύτερη ευκολία.

Η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε: «Η βιντεοκάμερα HDRTG3 της Sony προσφέρει μακράν τον ευκολότερο τρόπο να φτιάξεις τις δικές σου ταινίες HD και μάλιστα με περίσσιο στυλ. Είναι η μικρότερη FullHD βιντεοκάμερα στον κόσμο και επιτρέπει στον χρήστη να αιχμαλωτίσει κάθε είδους περίσταση κάθε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Η κομψή, ultracompact σχεδίασή της, στην οποία έχει χρησιμοποιηθεί το πολύτιμο τιτάνιο, της δίνει την δυνατότητα να χωρά άνετα σε κάθε τσέπη. Με αυτή τη βιντεοκάμερα και τη βοήθεια των «έξυπνων» χαρακτηριστικών της, όπως το face detection και την οθόνη αφής των 2,7 ιντσών, είναι πραγματικά εύκολο να πετύχουμε τη βέλτιστη ποιότητας εικόνας. Μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και 100 λεπτά Full-HD βίντεο με ήχο 5.1 surround σε ένα αξιόπιστο και άμεσα προσβάσιμο Memory Stick Duo.

2 – Φωτογραφική μηχανή a350 DSLR (Βραβείο Κορυφαίας φωτογραφικής μηχανής 2008-2009 στην Ευρώπη): Απολαύστε τα πλεονεκτήματα μιας DSLR αλλά επιπλέον με την μοναδική δυνατότητα Live View με υπερταχεία Αυτόματη Εστίαση (AF), που χρησιμοποιεί το κυρίως σύστημα AF. Μια ευέλικτη, ανακλινόμενη οθόνη LCD προσφέρει νέες δημιουργικές δυνατότητες με αξεπέραστη ποιότητα εικόνας χάρη στην ανάλυση των 14,2 megapixel.

Η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε: “Αν και η Sony a350 ενσωματώνει κάποιες ιδιαίτερα χρήσιμες λειτουργίες όπως τη σταθεροποίηση εικόνας και το σύστημα προστασίας από την σκόνη, το πιο εντυπωσιακό της χαρακτηριστικό είναι το εκπληκτικό σύστημα Live View. Χάρη σε μια μοναδική σχεδίαση η μηχανή μπορεί να εστιάζει αυτόματα με αξεπέραστη ταχύτητα ενώ βρίσκεται στην λειτουργία Live View, χρησιμοποιώντας το κύριο σύστημα AF. Έτσι αποφεύγονται τα προβλήματα με δευτερεύοντα συστήματα AF και καθυστερήσεις για να αναδιπλωθεί ο καθρέπτης. Η ανακλινόμενη οθόνη LCD προσφέρει μια πληθώρα δημιουργικών δυνατοτήτων όσον αφορά την σύνθεση του κάδρου και μοναδικές γωνίες φωτογράφησης. Σε μια τέτοια λογική τιμή, η ανθεκτική κατασκευή και η εξαιρετική ποιότητα εικόνας καθιστούν αυτήν την φωτογραφική μηχανή ιδανική για χομπίστες φωτογράφους.»

3 – Φακός 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM Lens (Βραβείο Κορυφαίου φακού φωτογραφικής μηχανής 2008-2009 για την Ευρώπη): Ένας ζουμ τηλεφακός υψηλών επιδόσεων με μικρότερο εστιακό μήκος στα 1,2 μέτρα για λήψεις close-up. Είναι ελαφρύς, εύκολος στην χρήση του και ικανός να λειτουργεί γρήγορα και αθόρυβα κατά την αυτόματη εστίαση, χάρη στον κινητήρα SSM (Super Sonic wave Motor) που διαθέτει.

Η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε: “Είτε φωτογραφίζετε πορτρέτα είτε την άγρια φύση, αυτός ο νέος ζουμ φακός της Sony αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την φωτογραφική σας μηχανή DSLR της σειράς a. Είναι ιδιαίτερα ελαφρύς, με γρήγορη και ομαλή λειτουργία αυτόματης εστίασης (AF) χάρη στον κινητήρα SSM που διαθέτει, ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα χειροκίνητης εστίασης. Το κουμπί κλειδώματος της εστίασης και ο επιλογέας εύρους εστίασης βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του σώματος του φακού, χαρίζοντάς του μια αίσθηση επαγγελματικού εξοπλισμού και συμβάλλοντας στην ευκολία χρήσης του. Όσον αφορά το οπτικό σύστημα θα έχετε φωτογραφίες με εξαιρετική λεπτομέρεια και εντυπωσιακά ομοιόμορφη ανάλυση σε όλα τα τμήματα του κάδρου. Οι όποιοι περιορισμοί λόγω του σχετικά μικρής τιμής του μέγιστου διαφράγματος εξισσοροπούνται και με το παραπάνω από την μείωση θορύβου κατά την χρήση υψηλών τιμών ISO, ένα χαρακτηριστικό που διαθέτουν όλα τα μοντέλα της σειράς a της Sony.

4 – Ραδιοενισχυτής Home Theatre STRDA5400ES (Βραβείο Κορυφαίου Ραδιοενισχυτή Home Theatre 2008-2009 για την Ευρώπη): Σχεδιασμένος για συστήματα Home Theatre high-end, αποτελεί την ναυαρχίδα της σειράς ES (Elevated Standart) των ραδιοενισχυτών AV HD. Συνδυάζει την υποστήριξη 1080/24p με ένα νέο κωδικοποιητή ήχου (audio codec) με αποτέλεσμα την εξαιρετική απόδοση audio/video – αναγκαία για την σημερινή εποχή του HD

Η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε: «Ραδιoενισχυτές AV HD πλήρως εξοπλισμένοι αλλά σε προσιτή τιμή σαν τον STRDA5400ES της Sony εμφανίζονται πολύ σπάνια. Για να διατηρήσει την λαμπρή κληρονομιά της σειράς ES (Elevated Standard), o 5400ES έχει κατασκευαστεί με ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται HDMI blending, αποκωδικοποίηση full Dolby TrueHD και DTS HD Master Audio, μια δεύτερη ζώνη GUI, ένα αποκλειστικό σύστημα αυτόματου setup και room correction και επτά διαφορετικά κανάλια ενίσχυσης. Δεν λείπει επίσης και το interface HATS της Sony, για την lowjitter μεταφορά δεδομένων SACD από συμβατά player. Τελικά, πρόκειται για τον καλύτερο σε επιδόσεις και πλέον ευέλικτο ραδιοενισχυτη AV HD που είναι σήμερα διαθέσιμος, ανεξαρτήτως τάξεως τιμής.»

5 – Σύστημα ψυχαγωγίας XAVW1 A/V – Head Unit (Βραβείο Κορυφαίου Head Unit συστήματος ψυχαγωγίας in car 2008-2009 για την Ευρώπη): Ένα σύστημα ψυχαγωγίας για το αυτοκίνητο με οθόνη 7 ιντσών το οποίο προσφέρει εκτός από την εξαιρετική ποιότητα εικόνας και μια τεράστια γκάμα επιλογών για ήχο, με την υποστήριξη πολλαπλών ηχείων και συμβατότητα με Super Audio CD (SACD).

Η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε: «Για την καλύτερη εικόνα εν …κινήσει τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το XAVW1 με δυνατότητα doubleDIN. Η εξαιρετική του LCD οθόνη των 7 ιντσών με ανάλυση 800Χ480 pixel χαρίζει εικόνα αξεπέραστη σε διαύγεια και ζωντάνια, σαφώς ανώτερη από τα καθορισμένα πρότυπα του mobile video. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μονάδα all-in-one, η οποία μπορεί να αποτελέσει την καρδιά ενός υπερσύγχρονου συστήματος incar cinema χάρη στην συμβατότητά της με τα πρωτόκολλα Dolby Digital, DTS and Dolby ProLogic II (και τις εξόδους για μπροστινά και πίσω ηχεία, κεντρικό ηχείο και sub). Οι audiophile δεν θα αποητευτούν: το XAVW1 εκτός από CD, DVD, MP3, WMA, JPEG και DivX, είναι συμβατό και με SACD για να σας χαρίσει την πλέον προχωρημένη εμπειρία ακρόασης mobile sound. Μάλλον δεν έχουμε δει στο παρελθόν τέτοιες εκπληκτικές δυνατότητες βίντεο και αληθινά hi end ήχο στην ίδια μονάδα.»