Η συνεργασία με το κυβερνητικό ερευνητικό ινστιτούτο της Κορέας θα προωθήσει την έρευνα με ανταλλαγή τεχνολογικών επιστημονικών πληροφοριών και ανθρώπινου δυναμικού.

Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Athens Information Technology (AIT) και το Korea Electronics Technology Institute (KETI) στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ, με στόχο το χτίσιμο μίας δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών στον ευρύτερο χώρο της έρευνας και της ανάπτυξης Υψηλής Τεχνολογίας.
Συγκεκριμένα, οι στόχοι της συνεργασίας συνοψίζονται στα ακόλουθα:
1. Ανταλλαγή τεχνολογικών επιστημονικών πληροφοριών
2. Ανταλλαγή ανθρώπινου δυναμικού
3. Συνεργασία στην έρευνα και στην ανάπτυξή της
4. Συνεργασία σε κοινές ερευνητικές δραστηριότητες ή χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα

Σχετικά με το Korea Electronics Technology Institute (KETI):

Το Korea Electronics Technology Institute (KETI), αποτελεί κυβερνητικό ερευνητικό ινστιτούτο της Κορέας, που απασχολεί πάνω από 2000 επιστήμονες και δραστηριοποιείται στο χώρο της έρευνας της Υψηλής Τεχνολογίας, με στόχο την ενίσχυση των βιομηχανικών εφαρμογών και την άμεση μεταφορά της έρευνας σε προϊόντα και υποδομές.
Ιδρύθηκε το 1991 και έχει μέχρι σήμερα συνεργαστεί σε διεθνές επίπεδο, τόσο με ανάλογα ερευνητικά ιδρύματα όσο και με επιχειρήσεις του ευρύτερου χώρου της Τεχνολογίας.

Επισημαίνεται ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών υπεγράφη σε προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου του Τεχνολογικού Ινστιτούτου
κ. Young-Ju Suh και του Γενικού Διευθυντή κ. Seungkang Yang στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ait.gr και www.keti.re.kr