Διάκριση VB100 για τις Λύσεις Ασφάλειας της Kaspersky Lab για Εταιρικά Τερματικά.


kaspersky-logoΗ λύση Kaspersky Anti-Virus 8.0 for Windows Servers Enterprise Edition (έκδοση beta) και η αναγνωρισμένη λύση Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Servers απέσπασαν βραβείο VB100, έπειτα από δοκιμές που βασίστηκαν στην πλατφόρμα Microsoft Windows 2003 Server R2.


Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό Virus Bulletin, τον Οκτώβριο του 2010. Στις εκτενείς δοκιμές του περιοδικού έλαβαν μέρος 38 δημοφιλείς λύσεις. Τα προϊόντα έπρεπε να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν ήδη γνωστά και νέα κακόβουλα προγράμματα που περιλαμβάνονταν σε διάφορες βάσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων ιών και worms που είναι καταχωρημένα στο WildList.org, πολυμορφικών κακόβουλων προγραμμάτων, bots και Trojans. Εκείνη την περίοδο στο WildList.org υπήρχαν καταχωρημένα 14.000 δείγματα κακόβουλου λογισμικού, μέγεθος που αποτελεί ρεκόρ για τη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας. Όλες οι βάσεις δεδομένων ενημερώθηκαν, ώστε να περιλαμβάνονται σε αυτές και νέα δείγματα malware. Επιπλέον, τα προϊόντα δοκιμάστηκαν και με βάση καθαρά αρχεία, ώστε να αξιολογηθούν και οι ψευδώς θετικές εγγραφές που σημειώνουν.


Οι λύσεις Kaspersky Anti-Virus 8.0 for Windows Servers Enterprise Edition και Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Servers ξεπέρασαν κάθε δοκιμασία με ιδιαίτερη επιτυχία, αποσπώντας έτσι το βραβείο VB100. Τα προϊόντα της Kaspersky Lab εντόπισαν όλα τα προγράμματα που περιλαμβάνονταν στη λίστα του WildList.org και εμφάνισαν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά εντοπισμού κακόβουλων προγραμμάτων που περιλαμβάνονταν σε άλλες βάσεις δεδομένων, χωρίς να σημειώνουν ψευδώς θετικές εγγραφές.


Οι ειδικοί του Virus Bulletin εντυπωσιάστηκαν με την αποδοτικότητα του interface και τις συνολικές επιδόσεις των λύσεων ασφάλειας της Kaspersky Lab, σχολιάζοντας ότι: «Το interface της λύσης Kaspersky Anti-Virus 8.0 for Windows Servers Enterprise Edition χρησιμοποιεί το σύστημα MMC, συνδυάζοντας στυλ και αποδοτικότητα, αξιοποιώντας σωστά τα χρώματα και παρέχοντας στο χρήστη όλες τις δυνατότητες ελέγχου. Η ταχύτητα σάρωσης του συστήματος ήταν εξαιρετική».