Η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει την εγκατάσταση της πλατφόρμας IN νέας γενιάς του OTE.


Alcatel-Lucent-logoΗ Alcatel-Lucent ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση μιας πλατφόρμας νέας γενιάς για τις εφαρμογές Ευφυούς Δικτύου (Intelligent Network – IN) του ΟΤΕ. Ο Οργανισμός αποκτά πλέον μια ιδιαίτερα αξιόπιστη λύση για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών.


“Αποστολή μας είναι να συνεργαζόμαστε στενά με τον πελάτη, να κατανοούμε τις ανάγκες του, να σχεδιάζουμε και τελικά να υλοποιούμε τις κατάλληλες λύσεις επικοινωνίας, οι οποίες θα τον βοηθήσουν να πετύχει τους επιχειρηματικούς του στόχους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,” δήλωσε ο κ. Γιώργος Νταλαμάγκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Alcatel –Lucent Hellas.


“Στο συγκεκριμένο έργο, ο OTE μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εμπειρία μας όσον αφορά την τεχνολογία των δικτύων IN, αλλά και να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει μέσα από την υλοποίηση ανάλογων σύνθετων έργων σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να διασφαλίσει την επιτυχή του ολοκλήρωση.”


Σχετικά με τη λύση της Alcatel-Lucent
Η λύση βασίζεται στην Open Service Platform (OSP) A8690 της Alcatel-Lucent, μια ανοικτή και επεκτάσιμη πλατφόρμα, η οποία μπορεί να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα δίκτυα ανεξαρτήτως τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αξιοποιεί την εμπειρία της Alcatel-Lucent στα δίκτυα ΙΝ και παρέχει ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο περιβάλλον επιπέδου carrier grade, μέσα στο οποίο μπορούν να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν σε πραγματικό χρόνο προηγμένες εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.


Στη λύση περιλαμβάνεται, επίσης, η Σουίτα εφαρμογών Instant Convergent Charging Suite (ICC) της Alcatel-Lucent, η οποία αποτελεί την απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για την παροχή προπληρωμένων υπηρεσιών από τα δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές να πραγματοποιούν κλήσεις από οποιοδήποτε σημείο του δικτύου μέχρι να εξαντληθούν οι μονάδες που αντιστοιχούν σε κάποιο προπληρωμένο ποσό. Επιπλέον, η εφαρμογή Flexible Routing & Charging (FRC) της Alcatel-Lucent επιτρέπει στους παρόχους να προσφέρουν υπηρεσίες φωνής τόσο με τον κλασικό τρόπο δρομολόγησης και χρέωσης (π.χ. χωρίς χρέωση για τον καλούντα, πρόσβαση σε καθολικές υπηρεσίες, πρόσβαση σε γραμμές αυξημένης χρέωσης), όσο και νέες καινοτομικές υπηρεσίες όπως, π.χ., το televoting, το Internet callback, η φιλοξενία κέντρων εξυπηρέτησης πελατών (hosted contact center) και οι προσωπικές καθολικές τηλεφωνικές υπηρεσίες (universal personal telephony). Τέλος, ο ενσωματωμένος server SRP της Alcatel-Lucent, εξασφαλίζει ένα φιλικό περιβάλλον υποστήριξης IVR και φωνητικών εντολών για υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.