Η Huawei ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν ράδιο δίκτυα GSM της.


huawei-logoΗ Huawei έφτασε αυτό το νούμερο – ορόσημο με την επιτυχή ολοκλήρωση δικτύου GSM για την εταιρεία MTN στη Νιγηρία. “Χαίρομαι ιδιαιτέρως που είμαι ένας από τους 1 δις. χρήστες τεχνολογίας GSM της Huawei” δήλωσε σχετικά ο κ. Navi Naidoo, CTO του Ομίλου MTN Group. “Η συνεργασία μας με τη Huawei συνέβαλλε ουσιαστικά στην επιτυχία της MTN τα τελευταία χρόνια. Κυρίως εξαιτίας των υποδομών GSM που μας προσφέρει η Huawei, μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες GSM υψηλής ποιότητας σε 120 εκατομμύρια χρήστες σε όλη την Αφρικανική ήπειρο, καθώς και σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής.”


Ο κ. Wan Biao, Πρόεδρος του τομέα Ασύρματων Δικτύων της Huawei, δήλωσε σχετικά: “Aυτό το ορόσημο έγινε πραγματικότητα μέσα από τις στενές και αμοιβαία κερδοφόρες σχέσεις που χτίζουμε με τους πελάτες μας. Η συνδρομητική βάση της MTN, η πλειονότητα της οποίας απαρτίζεται από χρήστες GSM, αυξήθηκε το περασμένο έτος με ρυθμό ανάπτυξης 25 %, που αποδεικνύει ότι τα δίκτυα GSM παραμένουν οι βέλτιστη επιλογή για επικοινωνία μέσα από κινητή τηλεφωνία. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας με πρωτοποριακές εταιρείες όπως η MTN θα φέρουν άλλο ένα δισεκατομμύριο χρήστες!”


To GSM πρόκειται για το πιο ευρέως διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως. Η Huawei έχει κάνει σημαντικές υποδομές σε δίκτυα GSM και αναβάθμισε δίκτυα 2G με ταχύτητες ρεκόρ 564Kb/s μέσα από την τεχνολογία αιχμής EDGE+ προκειμένου να φέρει εμπειρία 3G υψηλού bandwidth σε χρήστες 2G μέσα από δίκτυα GSM. Για αυτό το λόγο η λύση GSM της Huawei έχει υιοθετηθεί από την πλειοψηφία των παρόχων GSM παγκοσμίως. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Dell’Oro, από το δεύτερο τρίμηνο του 2009 η Huawei κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως σε αποστολές προϊόντων GSM.