Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα Thinking Differently about Infrastructure της Uni Systems υπό τη διοργάνωση της IDC.


unisystemsΤο συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 170 σύνεδροι από όλους τους τομείς της αγοράς, διοργανώθηκε προκειμένου να δώσει νέα διάσταση στο μετασχηματισμό του Data Center σε περιβάλλον Cloud και να παρουσιάσει τις λύσεις που μειώνουν το ολοένα αυξανόμενο κόστος και την πολυπλοκότητα των υποδομών του Data Center.


Κατά την έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δρ. Αντώνης Οικονόμου, Σύμβουλος της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, ο οποίος ανέλυσε το όραμα του “G-Cloud” με τελικούς δικαιούχους την ΚτΠ Α.Ε., τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το GrNet.


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των σημαντικότερων κατασκευαστών IT Infrastructure και συγκεκριμένα των EMC, Cisco, HP, CA, Citrix, Fujitsu, Oracle, Symantec, NetApp και APC, όλοι στενοί συνεργάτες της Uni Systems.


Τα εξειδικευμένα στελέχη των ανωτέρω κατασκευαστικών οίκων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάλυψαν το θέμα του ολοκληρωμένου μετασχηματισμού ενός Data Center σε Cloud, αναφερόμενοι στις νέες τάσεις στην αγορά του Unified Storage, De-duplication & Compression, Storage & Backup-to-cloud, Tiering, Replication, Virtualization, με στόχο την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων του Data Centre και την άμεση εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας.


Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι για πρώτη φορά μια εταιρεία systems integration υποστηρίχθηκε σε αντίστοιχη εκδήλωση από την πλειοψηφία των σημαντικότερων συνεργατών της.


Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της ημερίδας ήταν ότι η διοργάνωση παρείχε τη δυνατότητα στους συνέδρους, όλα όσα άκουγαν να τα δουν και ζωντανά, εφόσον μπορούσαν να συνδεθούν από το χώρο της εκδήλωσης στο Cloud Secure Lab που έχει δημιουργήσει η Uni Systems και να δουν από κοντά τη λειτουργία ενός Private Cloud.