H Samsung καλεί όλους τους developers σε εκδήλωση για την ανάπτυξη εφαρμογών για το δικό της λειτουργικό σύστημα Bada.


badaΣτο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre, στην οδό Μιχαλακοπούλου 50, στην Αθήνα, στις 4 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν οι developers που ασχολούνται με την πλατφόρμα Samsung Bada και όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτό στο μέλλον. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://www.samsungbada.gr/bada.


Στην εκδήλωση οι προγραμματιστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για την πλατφόρμα bada και το SDK, να υποβάλλουν ερωτήματα στην ομάδα ανάπτυξης της πλατφόρμας και να συμμετέχουν σε κλήρωση δύο κινητών τηλεφώνων.


Το bada, (από την κορεάτικη λέξη «ωκεανός») είναι μια νέα πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για smartphone και περιλαμβάνει όλα όσα απαιτούνται για την περιγραφή του περιβάλλοντος εργασίας σε οθόνη αφής επόμενης γενιάς της Samsung.


Εισάγει καινοτομίες στην παροχή υπηρεσιών μέσω των νέων εφαρμογών που το διαφοροποιούν από τα «συμβατικά» λειτουργικά συστήματα, υποστηρίζει η Samsung: ανάμεσά τους το social networking, η διαχείριση περιεχομένου, οι τοπικές υπηρεσίες και εμπορικές υπηρεσίες όλες με την υποστήριξη στο παρασκήνιο από bada server. Η Samsung υποστηρίζει ότι με το bada οι προγραμματιστές θα μπορέσουν να αναπτύξουν χωρίς επιπρόσθετη προσπάθεια εφαρμογές που εξαρτώνται από υπηρεσίες, σε σχέση με την ανάπτυξη αυτόνομων εφαρμογών.