Η εταιρεία θα είναι επίσημος συνεργάτης και χορηγός της δικτυακής υποδομής των Αγώνων.

Η Nortel, ως μέρος της τεχνολογικής ομάδας της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012, θα παρέχει εξοπλισμό που θα επιτρέπει ασφαλείς και αξιόπιστες δικτυακές λύσεις, ασύρματα τοπικά δίκτυα, το κέντρο διαχείρισης κλήσεων και την υποδομή σταθερής τηλεφωνίας, που απαιτείται από την Οργανωτική Επιτροπή πριν και κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
Επίσης, ως επίσημος συνεργάτης της υποδομής δικτύου, θα συνεργάζεται στενά με την British Telecom, η οποία είναι συνεργάτης Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας των Αγώνων και διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με τη Nortel.
Η υποδομή του δικτύου είναι θεμελιώδους σημασίας και εξαιρετικά κρίσιμη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών επικοινωνίας των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες περισσότερων από 205 διεθνών Ολυμπιακών Επιτροπών, 20.000 παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης, εννέα εκατομμυρίων θεατών και περισσότερων από τεσσάρων δισεκατομμυρίων τηλεθεατών.
« Οι Αγώνες του Λονδίνου το 2012, θα είναι οι Αγώνες για τον συνδεδεμένο κόσμο, όπου οι άνθρωποι θα επικοινωνούν με μεθόδους επαναστατικές. Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εμπειρία θα ενισχυθούν, ενώ ο άνθρωπος θα έρθει πιο κοντά στους Αγώνες από ποτέ. Αναφέρομαι σε μια εξέλιξη, όπου οι αθλητές και οι θεατές θα μοιράζονται άμεσα τις εμπειρίες τους μέσα από ένα ολοκληρωμένο, on-line περιβάλλον», δήλωσε ο Mike Zafirovski, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nortel.

Η ομάδα της Nortel για το 2012 θα είναι ανανεωμένη, με εμπειρία στην παροχή ολυμπιακών υπηρεσιών και τεχνογνωσία, καθώς η εταιρεία θα είναι χορηγός και των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Βανκούβερ 2010.

Παράλληλα, η Nortel έχει αναλάβει τη δέσμευση να συμβάλει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Λονδίνο 2012, παρέχοντας πόρους και εκπαίδευση σε μαθητές σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Sir Sebastian Coe, Πρόεδρος του Λονδίνο 2012, σχολίασε: «Είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε ακόμη έναν παγκοσμίου κλάσεως συνεργάτη μαζί μας. Η Nortel θα είναι ένας σημαντικός εταίρος, που, εκτός του ότι θα μας παρέχει τα καλύτερα προϊόντα, θα υποστηρίζει τις δεσμεύσεις και το Εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Βασιζόμαστε στη Nortel, η οποία με την εμπειρία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στη διαχείριση σημαντικών έργων, θα μας εξασφαλίσει την επιτυχία στις τεχνολογικές υποχρεώσεις μας για τους Αγώνες του 2012.»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Nortel γίνεται ο 4ος Αειφόρος Συνεργάτης των Αγώνων του 2012 μετά τις British Telecom, BP και EDF Energy και θα συνεργαστεί με την Οργανωτική Επιτροπή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τη διοργάνωση των Αγώνων στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, θα προσθέσει αξία στην ατζέντα του 2012, καθώς θα προμηθεύσει τους Αγώνες με προϊόντα που θα περιέχουν χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Η Nortel θα λάβει επίσης αποκλειστικά δικαιώματα εμπορίας και χρήσης του εμπορικού σήματος Λονδίνο 2012.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών λύσεων της Nortel σε Ελλάδα και Κύπρο είναι η UniNortel, μέλος του Ομίλου Info-Quest.