Για μια επιτυχή παρουσίαση με συνεχή άνοδο των μεγεθών της, ετοιμάζεται η FG Europe την ερχόμενη εβδομάδα στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η ανοδική πορεία της εταιρείας που πιστοποιείται από τα θετικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου, δείχνει ότι συνεχίζεται και στο τρίτο τρίμηνο με αποτέλεσμα η εταιρία να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε βελτιωτική αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της για το σύνολο του έτους.
Στο πρώτο μισό του 2008, οι πωλήσεις των διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 25%, αποκλειστικά και μόνο λόγω της επίδοσης στην αγορά των κλιματιστικών, τα οποία «έτρεξαν» με +51% στην εγχώρια αγορά και με +34% στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένων και των εξαγορών. Η στασιμότητα στα συνολικά μεγέθη της συγκεκριμένης αγοράς πιστοποιεί την έντονη διεύρυνση του μεριδίου της FG Europe. Αντίθετα, στις «μαύρες» και τις «λευκές» ηλεκτρικές συσκευές η εισηγμένη προσπαθεί να επαναλάβει φέτος το περυσινό ύψος των πωλήσεών της, καθώς η ζήτηση στις δύο συγκεκριμένες αγορές ακολουθεί φέτος πτωτική πορεία. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου να εκτιναχθούν στα 13,6 εκατ. ευρώ (+84,5%) επιτυγχάνοντας περίπου όσα κέρδη είχε σημειώσει ο Όμιλος σε όλη την περυσινή χρήση (13,5 εκατ. ευρώ)