Τη νέα γενιά των διάσημων, πλέον, iPod παρουσίασε ο Steve Jobs στην εκδήλωση “Let’s Rock”.

iPodsΟ νέος “στόλος” των iPods και η 8η έκδοση της εφαρμογής iTunes μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των φίλων της μουσικής στην εκδήλωση “Let’s Rock”. Για ακόμα μια φορά, ο… showman και ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, παρουσίασε αυτοπροσώπως τις νέες προτάσεις της εταιρείας του.

Πιο συγκεκριμένα, το iPod Touch 2G είναι λεπτότερο και διαθέτει ενσωματωμένα πλήκτρα ελέγχου της έντασης του ήχου και ηχείο. Θα κυκλοφορήσει σε χωρητικότητες 8GB, 16GB και 32GB.

Το iPod Nano 4G επιστρέφει σε μορφή παρόμοια με αυτή του Nano 2G, είναι λεπτότερο ενώ έχει προστεθεί μια κυρτή γυάλινη επιφάνεια πάνω από την οθόνη, ώστε η συσκευή να εναρμονίζεται με το γενικότερο σχεδιασμό της οικογένειας. Διαθέτει “accelerometer” παρόμοιο με αυτόν του iPhone και θα κυκλοφορήσει σε χωρητικότητες 8GB, 16GB και με νέα χρωματική παλέτα “Nano-chromatic”.

Χωρίς πολλές διαφορές, το νέο iPod Classic, θα διατίθεται πλέον μόνο σε μία χωρητικότητα, αυτή των 120GB.

Ο Jobs παρουσίασε και την 8η έκδοση της εφαρμογής iTunes, από την οποία ξεχωρίζει το χαρακτηριστικό “Genius”, χάρη στο οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν playlists με μουσικά κομμάτια που δένουν αρμονικότερα μεταξύ τους.