Tο Fusion Accelerated Processing Unit της AMD “Llano”, παρουσιάστηκε στο 6ο Ετήσιο AMD Technical Forum & Exhibition 2010.


amd_fusionΗ AMD πραγματοποίησε στo πλαίσιo του 6ου Ετήσιου AMD Technical Forum & Exhibition (TFE) 2010, την πρώτη δημόσια επίδειξη του αναμενόμενου AMD Fusion APU, με την κωδική ονομασία Llano, το οποίο είναι σχεδιασμένο για ultrathin notebook και desktop PCs. Η AMD παρουσίασε το accelerated single-chip processing muscle του Llano με την ταυτόχρονη επεξεργασία τριών ξεχωριστών compute-and graphics-intensive workloads.


Το demo του Llano APU έτρεξε σε τρία computer-intensive workloads με Microsoft Windows® 7, Pi 32 εκατομμυρίων δεκαδικών ψηφίων και αποκωδικοποίηση HD βίντεο από Blu-ray™. Οι εφαρμογές Microsoft’s nBody DirectCompute αγγίζουν περίπου 30 GFLOPS ένα σχετικό μέτρο της διαθέσιμης χωρητικότητας για την επεξεργασία (post-process) βίντεο κατά την αναπαραγωγή, για παιχνίδι DirectX11 ή την βοήθεια στους πυρήνες CPU για να επιταχύνει μία εφαρμογή μη-γραφικών. Το Llano demo αποκαλύπτει την υπολογιστική ισχύ του προϊόντος που μεταφέρει νέα επίπεδα εμπειρίας computing, τα οποία η AMD στοχεύει να διαθέσει στο καταναλωτικό κοινό το 2011.


Το AMD Technical Forum & Exhibition πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ταϊβάν για συνεργάτες της εταιρείας και εστιάζει στην αντιμετώπιση των πιο σύνθετων προκλήσεων της τεχνολογίας παγκοσμίως στρέφοντας τα φώτα στα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας. Μέλη από την βιομηχανία Hardware και Software, καθώς επίσης και στελέχη από τον ακαδημαϊκό κόσμο της τεχνολογίας προωθούν ένα υγιές ανοιχτό οικοσύστημα για την οικογένεια προϊόντων AMD Fusion Family of APUs.


Για περισσότερες πληροφορίες: http://fusion.amd.com.