Η Info-Quest γνωστοποιεί ότι η Autodesk ανακοίνωσε την επίσημη διάθεση της εφαρμογής AutoCAD for Mac στην Ελλάδα.


AutoCAD for MacΤο AutoCAD, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για επαγγελματίες σχεδιαστές και μηχανικούς. Η νέα πολυαναμενόμενη και πολλά υποσχόμενη έκδοση AutoCAD® for Mac® συνδυάζει τα καταπληκτικά χαρακτηριστικά των δύο κόσμων Windows και Apple OS, παρέχοντας την ισχύ, την ευελιξία και την ακρίβεια του AutoCAD στο περιβάλλον Apple, που αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του λειτουργικού Mac OS® X.


Στο AutoCAD for Mac οι εντολές, τα εργαλεία και οι ομάδες εργαλείων, ακολουθούν κατανοητές μεθόδους επικοινωνίας, οι οποίες είναι κοινές στις Apple εφαρμογές. Έτσι, αντί για τα “ribbon tabs” και “toolbars”, ο χρήστης θα ανακαλύψει το σχεδιασμένο από την αρχή μέσο επαφής (UI- User Interface) “Chrome” και τα πολλά Apple-κεντρικά UI, στοιχεία και μοτίβα σχεδίασης, ενώ θα αναγνωρίσει το menu bar, το οποίο είναι κοινό σε όλες τις εφαρμογές Mac, ένα πλήθος από παλέτες, που οργανώνουν με λογικό τρόπο τα εργαλεία που χρησιμοποιεί συχνότερα ο χρήστης και θα αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το “Trackpad” και το “Magic Mouse”.


Η μετάβαση από το AutoCAD στο AutoCAD for Mac είναι ομαλή και άνετη, καθώς τα εργαλεία και οι εντολές λειτουργούν και στις δύο εκδόσεις με τον ίδιο τρόπο. Οι υπάρχοντες χρήστες του AutoCAD θα βρουν τα συμπαγή “3D free-form” εργαλεία μοντελοποίησης και τις ισχυρές δυνατότητες μοντελοποίησης, που παραμένουν από το AutoCAD, τις γνωστές “grips & snaps” λειτουργίες στην επιφάνεια σχεδίασης, καθώς και τη γραμμή εντολών (command line), τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που γνωρίζουν από την πλατφόρμα των Windows.


Το AutoCAD for Mac παρέχει 100% DWG™ συμβατότητα, έτσι ώστε να είναι εφικτή η εύκολη μεταφορά αρχείων AutoCAD μεταξύ των πλατφόρμων Windows και Apple OS X, χωρίς να απαιτείται χρήση μεταφραστών, ξεκαθάρισμα των δεδομένων, ή αναβάθμιση των δεδομένα από προηγούμενες εκδόσεις του AutoCAD.


Η νέα έκδοση AutoCAD® for Mac® είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω του δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Info-Quest – Autodesk VARs. Διαθέσιμη είναι επίσης η δωρεάν έκδοση για φοιτητές (στη διεύθυνση www.quest.gr/autodesk), καθώς και η δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών (αίτηση στο autodesk@info.quest.gr). Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Info-Quest ή επισκεφτείτε το www.quest.gr/autodesk.


Δείτε ένα μικρό video για το λογισμικό από την Autodesk.