Η GENNET αναβαθμίζει τα προϊόντα που έχει αναπτύξει και ήδη διατίθενται σε μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


ipv6Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοινώνει την υποστήριξη του πρωτοκόλλου IPv6 σε ολόκληρη την οικογένεια των προϊόντων της (OxyGEN Router, OxyGEN IAD και OxyGEN miniOffice) και για όλους τους τρόπους διασύνδεσης στο δίκτυο (ADSL, VDSL, Optical, Ethernet).


Η υποστήριξη και ενσωμάτωση του πρωτοκόλλου γίνεται με τρόπο ώστε οι συσκευές να συνεχίζουν να υποστηρίζουν παράλληλα και ταυτόχρονα το νέο πρωτόκολλο IPv6 και το υφιστάμενο πρωτόκολλο IPv4 (υλοποίηση «dual stack»), καθιστώντας τα προϊόντα της Εταιρείας πλήρως συμβατά με τις εξελίξεις στα IP δίκτυα των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία για το μεσοδιάστημα συνύπαρξης των δύο πρωτοκόλλων (IPv4 και IPv6).


Η υποστήριξη του πρωτοκόλλου IPv6 είναι άμεσα εφαρμόσιμη και στα πλέον των 170,000 τερματικών που είναι εγκατεστημένα στο πεδίο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με αναβάθμιση λογισμικού, διασφαλίζοντας έτσι τις επενδύσεις των πελατών της εταιρείας.


Η ανάγκη υποστήριξης του πρωτοκόλλου IPv6 στα δίκτυα των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είναι πλέον επιβεβλημένη καθώς οι διαθέσιμες IP διευθύνσεις του υφιστάμενου πρωτοκόλλου IPv4 εξαντλούνται και βάσει διεθνών μελετών δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες μετά τους πρώτους μήνες του 2011. Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών καλούνται να προσαρμόσουν άμεσα τα δίκτυά τους για την υποστήριξη του πρωτοκόλλου IPv6 το οποίο εγγενώς παρέχει πρακτικά απεριόριστο πλήθος IP διευθύνσεων.