To βρετανικό υπουργείο Άμυνας εμφανίζεται οργισμένο από το Medal of Honor που δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να παίξουν ως αντάρτες Ταλιμπάν.


Medal of Honor_3Το παιχνίδι επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων εναντίον των ανταρτών στο Αφγανιστάν το 2002. Τον Αύγουστο, ο υπουργός Άμυνας, Λίαμ Φοξ, ζήτησε την απαγόρευση του παιχνιδιού στη Μ. Βρετανία, όταν αποκαλύφθηκε πως οι παίκτες θα μπορούσαν να υποδυθούν τους Ταλιμπάν. Η δημιουργός εταιρεία, Electronic Arts, ανακοίνωσε πως στόχος του παιχνιδιού ήταν να δώσει μία αίσθηση ρεαλισμού, αλλά έκανε μία μικρή υποχώρηση, μετονομάζοντας τους Ταλιμπάν σε «Αντίσταση» (The Opposition).


Οι προηγούμενοι τίτλοι της εν λόγω σειράς διαδραματίζονταν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή τη φορά η εταιρεία επέλεξε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν ως «θέατρο επιχειρήσεων». Ωστόσο, με 150.000 Αμερικανούς, Βρετανούς και συμμάχους στρατιώτες να συνεχίζουν να μάχονται στο Αφγανιστάν, ήταν πολλοί αυτοί που ένιωσαν πως η δυνατότητα να παίξει κάποιος ως Ταλιμπάν ξεπερνούσε τα όρια.


Ο Φοξ χαρακτήρισε το παιχνίδι ως «αντιβρετανικό», και δήλωσε πως είναι «σοκαριστικό που κάποιοι θεωρούν πως είναι αποδεκτή μία τέτοια αναπαράσταση των ενεργειών των Ταλιμπάν εναντίον των Βρετανών στρατιωτών». Οι υπουργοί Άμυνας της Δανίας και του Καναδά έχουν επίσης καταφερθεί εναντίον του παιχνιδιού.