Ταινίες εμπνευσμένες από το gaming και τον κόσμο των Comics θα προβληθούν προσεχώς στις κινηματογραφικές αίθουσες.


“Uncharted: Drake’s Fortune”
drakes_fortune_unchartedΌπως ανακοινώθηκε από τους Νταγκ Μπέλγκραντ και Ματ Τόλμαχ, διευθυντές της Columbia Pictures, ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ (Τρεις Ήρωες, The Fighter), θα γράψει και θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία της Columbia Pictures, Uncharted: Drake’s Fortune, μία ταινία δράσης που βασίζεται στο ομότιτλο παιχνίδι της κονσόλας PlayStation 3 και που σημείωσε τεράστια επιτυχία. Η παραγωγή της ταινίας θα γίνει από τους Άβι Άραντ, Τσαρλς Ρόβεν, Άρι Άραντ και Άλεξ Γκάρτνερ. Η ιστορία αφηγείται τις περιπέτειες του τυχοδιώκτη Νέιθαν Ντρέικ.


Το παιχνίδι, που δημιουργήθηκε από την ομάδα Naughty Dog, ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα παιχνίδια για PS3 της Sony Computer Entertainment. Βραβευμένο ως Καλύτερο Παιχνίδι Δράσης και Καλύτερο Παιχνίδι για το PS3 από την IGN, το Uncharted: Drake’s Fortune, πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα τις πρώτες 10 εβδομάδες κυκλοφορίας του στα τέλη του 2007, φτάνοντας τα 2.6 (επιβεβαιωμένο) εκατομμύρια αντίτυπα και οδηγώντας και σε συνέχεια. Η συνέχειά του, Uncharted 2: Among Thieves, αποτέλεσε εμπορική επιτυχία, κερδίζοντας το βραβείο Παιχνίδι της Χρονιάς από σημαίνοντες κριτικούς, και ήταν το πιο πετυχημένο παιχνίδι της χρονιάς, σύμφωνα με το Metacritic, πουλώντας πάνω από 3.8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Και τα δύο παιχνίδια βρίσκονται ανάμεσα στα παιχνίδια πλατφόρμας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.


Την επίβλεψη της ταινίας έχουν αναλάβει οι Τόλμαχ και Τζόναθαν Κάντιν εκ μέρους της Columbia Pictures.


Το επόμενο Spider Man
spiderman 4Η Έμμα Στόουν θα παίξει την Γκουέν Στέισι και ο Ρις Ίβανς θα παίξει τον κακό δίπλα στον Άντριου Γκάρφιλντ που υποδύεται τον Πίτερ Πάρκερ. Η Έμμα Στόουν επιλέχθηκε να παίξει τον πρώτο γυναικείο ρόλο ως Γκουέν Στέισι και ο Ρις Ίβανς θα παίξει τον κακό, δίπλα στον Άντριου Γκάρφιλντ που παίζει τον Πίτερ Πάρκερ, στην επόμενη ταινία με ήρωα τον Spider-Man από την Columbia Pictures και τα Marvel Studios, όπως ανακοινώθηκε από την Έιμι Πάσκαλ, συν-πρόεδρο της Sony Pictures Entertainment και τον Ματ Τόλμακ, πρόεδρο της Columbia Pictures.


Η ταινία που θα σκηνοθετηθεί από τον Μαρκ Γουέμπ σε σενάριο του Τζέιμς Βάντερμπιλτ και παραγωγούς τον Άβι Αράντ και τη Λόρα Ζίσκιν, θα ξεκινήσει την παραγωγή τον Δεκέμβριο και θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες σε 3D στις 5 Ιουλίου 2012.


Η επιλογή της Έμμα Στόουν συνεχίζει τη συνεργασία της Sony Pictures Entertainment με την ηθοποιό, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες Superbad, The House Bunny και Zombieland, όλες για την Columbia Pictures. Αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη κωμωδία Easy A της Screen Gems, και θα κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο Friends with Benefits της Screen Gems.