Η ΔΑΕΜ, υποστηρίζοντας το Δήμο Αθηναίων, συμμετείχε ενεργά στο 3ο Athens Digital Week που πραγματοποιήθηκε 7-10 Οκτωβρίου.


daem adw 2010Η παρουσία της ΔΑΕΜ στη διοργάνωση ήταν αισθητή, με το ξεχωριστό ειδικό περίπτερο με web corner, που παρείχε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να σερφάρουν στο Internet με πολύ υψηλές ταχύτητες. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα έργα της ΔΑΕΜ και τις ψηφιακές υποδομές που έχει αναπτύξει, μέσα από την προβολή video και την επαφή τους με τους ανθρώπους της ΔΑΕΜ που ήταν στη διάθεση του κοινού. Επιπλέον, την Παρασκευή 8/10, η ΔΑΕΜ διοργάνωσε την ενότητα City of Athens Zone του Δήμου Αθηναίων, μία ενότητα αφιερωμένη στην συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, στην οποία αναλύθηκαν ενδιαφέροντα θέματα με κεντρικό άξονα την τεχνολογία και την συμβολή της στην διευκόλυνση της καθημερινότητας μας.


Την ενότητα City of Athens Zone άνοιξε με χαιρετισμό η Πρόεδρος της ΔΑΕΜ κα Κατερίνα Κατριβάνου και ακολούθησαν οι ομιλίες για την 1η θεματική με άξονα «dot.Athens – Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ», από τους κ.κ. Κώστα Γιαννάτο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΑΕΜ, Χαρά Μάμαλη Δικηγόρο και ειδικό συνεργάτη ΕΕΤΤ και Δημήτρη Γαλλόπουλο, συνεργάτη ΔΑΕΜ.


Στη 2η θεματική με άξονα «Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 5ΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ» τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Λούλιας, συνεργάτης της ΔΑΕΜ, και η κα Pilar Santamaria, Business Development Director της Cisco. Στη συνέχεια, ακολούθησε η ημερίδα της 3ης θεματικής με άξονα « ΣΚΕΨΟΥ: ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ…».


daem adwΣτην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, συμμετείχαν 5 σημαντικότατοι ομιλητές που μίλησαν για την συμβολή της τεχνολογίας στην διευκόλυνση της ζωής μας στην πόλη σε διαφορετικές εκφάνσεις. Ο κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος του ΑΘΗΝΑ 9.84, συντόνισε την συζήτηση και ανέλυσε την επιρροή της τεχνολογίας στη διακίνηση των ειδήσεων και την πολυσυλλεκτικότητα στην ενημέρωση. Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Νικόλα Κουρέτα, διακεκριμένου αρχιτέκτονα και τέως μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΑ, με θέμα τους οικολογικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη. Στην συνέχεια, ο κ. Τάσος Βρεττός, φωτογράφος, μας παρουσίασε την οπτική του καλλιτέχνη σε σχέση με την εφαρμογή της τεχνολογίας στις εικαστικές τέχνες, επισημαίνοντας πόσο αυτή έχει επηρεάσει «την αλήθεια και την πραγματικότητα της φωτογραφίας».


Ο κ. Γιάννης Αθηναίος, αρχισυντάκτης του περιοδικού PC WORLD, μύησε το κοινό στον κόσμο της διασκέδασης μέσω της τεχνολογίας, μιλώντας για gadgets, home gaming και on line entertainment. Τέλος, ο κ. Κώστας Ντάλτας, business development του ομίλου 24media, μίλησε για την επιρροή της τεχνολογίας στην αθλητική ενημέρωση και πιο συγκεκριμένα για την ύπαρξη εξειδικευμένων sites ανά άθλημα, την παγκοσμιότητα των αθλητών κ.α.


Η City of Athens Zone προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι αποτέλεσαν ενεργό ακροατήριο και ενθαρρύνθηκαν να διατυπώσουν παρατηρήσεις και ερωτήσεις στις τοποθετήσεις των ομιλητών.