Με χαρακτηριστικά ειδικά σχεδιασμένα για να διευκολύνουν την καθημερινή εργασία, η νέα σειρά επίπεδων οθόνων της LG διακρίνεται για την ποιότητά της.

LG L1942Η LG Electronics παρουσίασε τη νέα σειρά επίπεδων οθόνων L42, με εργονομικό σχεδιασμό, ιδανικό για επαγγελματίες χρήστες. Οι οθόνες διατίθενται σε 2 διαφορετικές διαστάσεις, 17 και 19 ιντσών με τον παραδοσιακό λόγο θέασης 5:4. Η νέα σειρά οθόνων L42 της LG σχεδιάστηκε με στόχο να ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε επαγγελματικού περιβάλλοντος, ώστε οι οθόνες να είναι το ίδιο λειτουργικές τόσο σε ένα γραφείο, όσο και σε ένα εργαστήριο πληροφορικής ή και κατάστημα.
Συγκεκριμένα, έχουν ενσωματωθεί καινοτομικά χαρακτηριστικά ώστε να μπορούν οι χρήστες να εργάζονται πιο άνετα και αποτελεσματικά ανεξαρτήτως επαγγελματικών δραστηριότητων και επαγγελματικών χώρων.
Η νέα σειρά οθόνων L42 αποτελείται από τα μοντέλα S και SM, κάθε ένα από τα οποία διαθέτει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ιδανικά για επιχειρήσεις (S), με μη ορατά ηχεία (SM), κατάλληλα για κάθε τύπο επαγγελματία χρήστη.
Ειδικότερα, τα μη ορατά ηχεία της L42SM, η αναλογική υποδοχή και η δυνατότητα κλίσης της L42S ως και 30 μοίρες, εστιάζουν απόλυτα στις επιχειρηματικές ανάγκες των χρηστών. Επίσης, προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στην εργασία, περιορίζοντας την κούραση στους ώμους και το λαιμό που συνήθως προκαλεί η χρήση του υπολογιστή.
Η νέα σειρά οθόνων L42 της LG προσφέρει επίσης αρκετά «ισχυρά» γραφικά, ικανά να καλύψουν τις υψηλές απαιτήσεις αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών και παραγωγών. Μπορούν να υπερηφανεύονται για τα 5ms χρόνο απόκρισης, διατηρώντας ζωντανές ακόμη και τις πιο γρήγορες εικόνες. Ο λόγος αντίθεσης 8.000:1 εξασφαλίζει την υψηλή ανάλυση των χρωμάτων, διευκολύνοντας την ανάγνωση γραφημάτων, αλλά και τη χρήση ευαίσθητων σχεδιαστικών εφαρμογών.
H L1742 είναι άμεσα διαθέσιμη στην ελληνική αγορά και η L1942 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2008.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Μέγεθος οθόνης: 17 και 19 ίντσες
Φωτεινότητα: 300nits
Λόγος αντίθεσης: 8000:1 (DFC)
Γωνία θέασης: 170/170
Χρόνος απόκρισης: 5 milliseconds
Ανάλυση: 1280×1024
Stand: Tilt