H Xerox αναδεικνύεται ηγέτιδα στις Υπηρεσίες Διαχείρισης Εκτυπώσεων (Managed Print Services – MPS), σύμφωνα με την IDC και την Gartner.


New Xerox Logo Medium ResΣύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση “Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis” της εταιρείας ερευνών IDC, η Xerox είναι πρωτοπόρος στην παγκόσμια αγορά MPS, με βάση τα έσοδα της το 2009 σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλλά και η Gartner, Inc, τοποθέτησε στην έκθεσή της “Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide” την Xerox στην κορυφή του Leaders Quadrant του κλάδου για το 2010.


Σύμφωνα με την έκθεση της IDC, η οποία αναλύει τους παρόχους που αναλαμβάνουν ως εξωτερικοί συνεργάτες ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών διαχείρισης εγγράφων, από τις υπηρεσίες MPS μέχρι αυτές της εξωτερικής ανάθεσης επιχειρησιακών διαδικασιών (BPO), τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς MPS το 2009 ανήλθαν στα $7,78 δισεκατομμύρια, ποσό που σηματοδοτεί αύξηση της τάξης του 8,1%. Η Xerox κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς μεταξύ των ανταγωνιστικών παρόχων, με 48,5%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από το δεύτερο.


Σύμφωνα με την IDC, οι Υπηρεσίες Διαχείρισης Εκτυπώσεων επιτρέπουν στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να εστιάζουν στα κόστη υποδομής που σχετίζονται με της εκτυπώσεις. Αν εφαρμοστεί σωστά, ένα πρόγραμμα MPS μπορεί να ελαττώσει τα κόστη κατά ως και 30%, να αυξήσει την παραγωγικότητα, να υποστηρίξει τη συμμόρφωση με τους κανόνες και να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη.


Από την άλλη πλευρά, το “Magic Quadrant” είναι ένα αποκλειστικό εργαλείο ερευνών που ανέπτυξε η Gartner, το οποίο προσφέρει οπτικές απεικονίσεις της κατεύθυνσης, της ωριμότητας και των συμμετεχόντων μιας αγοράς και αξιολογεί τις εταιρείας με βάση το πόσο ολοκληρωμένο είναι το όραμά τους και το κατά πόσο μπορούν να το υλοποιήσουν.


Στην Ελλάδα η Xerox Hellas υλοποιεί πάνω από 40 ενεργά συμβόλαια αξίας €15 εκατομμυρίων με τις μεγαλύτερες εταιρίες της ελληνικής αγοράς και υποστηρίζει 13.500 εταιρικούς χρήστες που:
-παράγουν 120 εκατομμύρια σελίδες το χρόνο
-διαχειρίζονται δισεκατομμύρια σελίδες (φυσικές και ηλεκτρονικές)