Η Microsoft παρουσίασε εννέα νέες συσκευές με Windows® Phone 7, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες την επερχόμενη εορταστική περίοδο.


Windows Phone 7 Photo«Έχουμε μια υπέροχη σειρά συσκευών στο πρώτο αυτό “κύμα” διάθεσης Windows Phone 7», δήλωσε ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft Corp. «Η Microsoft και οι συνεργάτες της προσφέρουν ένα διαφορετικού τύπου κινητό τηλέφωνο και μια νέα εμπειρία, όπου ο καθένας μπορεί να πραγματοποιεί τις καθημερινές του εργασίες ταχύτερα, επιτυγχάνοντας περισσότερα με λιγότερες κινήσεις και αποκτώντας την πληροφορία που χρειάζεται, με μια ματιά».


Διεθνές Portfolio
Τα Windows Phone 7 θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως σε μία πλούσια ποικιλία κομψών συσκευών από κατασκευαστές, όπως η Dell, η HTC Corp., η LG και η Samsung. Στην ελληνική αγορά οι Windows Phone 7 συσκευές θα διατεθούν κατά την εορταστική περίοδο του 2010, ενώ περισσότερες συσκευές θα κυκλοφορήσουν το 2011. Με τις υψηλές προδιαγραφές των συσκευών που θα υπάρχουν στην αγορά, οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες. Αναφορικά με τα νέα Windows Phone 7, η κ. Πάολα Χαϊδούλη, Brand Communication Manager της LG Electronics Hellas σχολίασε: «Το LG Optimus 7 με Windows Phone 7, αποτελεί καρπό της στενής συνεργασίας με τη Microsoft και αντιπροσωπεύει την κοινή προσπάθειά μας να εισάγουμε μια πιο δημιουργική και διασκεδαστική εμπειρία στα smartphones. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα που είμαστε από τις πρώτες εταιρείες που υιοθετούν το πρωτοποριακό λειτουργικό, προκειμένου να παρέχουμε στους καταναλωτές ένα πραγματικά καινοτόμο κινητό τηλέφωνο».


Τα Windows Phone 7 σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, η οποία καθιστά το τηλέφωνο πιο χρηστικό, συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο όλα τα πράγματα που ενδιαφέρουν το χρήστη, επιτρέποντάς του να πραγματοποιεί τις εργασίες του ταχύτερα.


Τα Windows Phone 7 επιτρέπουν στους ανθρώπους να βρίσκουν και να αξιοποιούν γρήγορα και εύκολα δεδομένα, πληροφορίες και υπηρεσίες από τον Παγκόσμιο Ιστό και τις εφαρμογές. Τα νέα κινητά διακρίνονται για το μοναδικό design και τις υπηρεσίες που ενσωματώνουν από το πλούσιο portfolio της Microsoft, όπως το Xbox LIVE, Microsoft Office Mobile, Zune, Windows Live, Bing και άλλα.


Για παράδειγμα, η ευέλικτη αρχική οθόνη με τα Live Tiles εξασφαλίζει μια προσωπική εμπειρία, προβάλλοντας στους χρήστες το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει. Τα Live Tiles ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο με δεδομένα από τον Παγκόσμιο Ιστό, όπως ειδήσεις, επαγγελματικά ραντεβού ή το status των φίλων. Επιπλέον, νέα Live Tiles μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν βάσει οποιουδήποτε περιεχομένου θέλει ο χρήστης, όπως εφαρμογές, ιστοσελίδες και μουσική.


Η αναζήτηση γίνεται ακόμα ευκολότερη, καθώς έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό κουμπί που βοηθάει τους χρήστες να βρουν ό,τι χρειάζονται, είτε αυτή η πληροφορία βρίσκεται στις επαφές τους, είτε στο email, είτε στον Παγκόσμιο Ιστό. Από την αρχική οθόνη το κουμπί αναζήτησης αξιοποιεί το Bing για κινητά τηλέφωνα, παρέχοντας αποτελέσματα από τον Παγκόσμιο Ιστό, χάρτες και άλλα.


Παράλληλα, η λύση Windows Live βοηθά του χρήστες να διαχειρίζονται τις εικόνες τους, το Windows Live Calendar, το Office OneNote Mobile και άλλα. Ακόμα, η νέα δωρεάν υπηρεσία του Windows Live, Find My Phone, μπορεί εξ αποστάσεως να καλέσει, να κλειδώσει, να διαγράψει ή να εντοπίσει την τοποθεσία του τηλεφώνου στο χάρτη.


Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των Windows Phone 7 υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.windowsphone.com.


Δείτε παρακάτω ένα βίντεο παρουσίασης του τρόπου χειρισμού των Windows Phone 7 με φωνητικές εντολές: