H Ericsson παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις LTE/EPC solution στη MetroPCS Communications για την περιοχή Fort Worth του Dallas.


LTE_logoΤο νέο αυτό έργο θα δώσει στους συνδρομητές της MetroPCS στην περιοχή Fort Worth του Dallas ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη μεταφορά δεδομένων, βίντεο, εικόνων και άλλων. Στο πλαίσιο της δημιουργίας του δικτύου, η Ericsson πρόσφερε μια λύση που επιτρέπει στη MetroPCS να επαναχρησιμοποιήσει υπάρχουσα υποδομή.


Η ηγετική θέση της Ericsson στην ασύρματη τεχνολογία προέρχεται από τη μακρά και ενεργή συνεργασία της με αρμόδιους φορείς και τη σημαντική συμβολή της στη διαμόρφωση του δεδομένων για το LTE. Η Ericsson αναμένεται να αποκτήσει το 25% των απαραίτητων πατεντών για το LTE και να γίνει ο μεγαλύτερος διαχειριστής πατεντών στην αγορά. Η Ericsson λάνσαρε το πρώτο παγκοσμίως δίκτυο LTE σε Νορβηγία και Σουηδία στα τέλη 2009 και αρχές 2010.


Η ολοκληρωμένη λύση LTE της Ericsson για τη MetroPCS περιλαμβάνει:


– RBS 6000 Base Station
To Ericsson RBS 6000 base station προσφέρει στη MetroPCS ευελιξία και δυνατότητα αναβάθμισης. Μαζί με το LTE, ο σταθμός βάσης υποστηρίζει Wideband CDMA (WCDMA), GSM και GPRS/EDGE.


– IP-RAN
Η λύση IP-RAN της Ericsson δίνει δυνατότητα στη MetroPCS να τρέχει για πρώτη φορά παγκοσμίως CDMA και LTE σε μια κοινή σύνδεση. Αυτή η βιώσιμη λύση κινητού δικτύου θα είναι η αποτελεσματικότερη και η πιο κατανοητή στην αγορά. Απλοποιεί τη διαχείριση δικτύου και μειώνει τα λειτουργικά κόστη επιτρέποντας στη MetroPCS να βελτιστοποιήσει τους CDMA και LTE πόρους της και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.


– Evolved Packet Core
Σχεδιασμένη να βελτιώνει την εμπειρία του mobile broadband, η λύση Ericsson Evolved Packet Core για τη MetroPCS περιλαμβάνει τα προϊόντα Serving GPRS Support Node – Mobility Management Entity (SGSN-MME) και το Converged Packet Gateway (CPG). Το SGSN-MME αποτελεί εξέλιξη του Ericsson SGSN με αναβαθμισμένο λογισμικό. Το CPG παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες broadband, κινητές και σταθερές, στο δίκτυο κορμού και επιτρέπει την ενσωμάτωση θυρών για κινητές συσκευές σε μια ενιαία πλατφόρμα router.


Επιπλέον, η Ericsson παρείχε στη MetroPCS και υπηρεσίες δικτύου: σχεδιασμό, βελτιστοποίηση, διαχείριση, ενσωμάτωση δικτύου και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών.