Τα νέα BDP-S350 και S550 καθιστούν την εμπειρία του home cinema συγκλονιστική είτε πρόκειται για ταινίες σε δίσκους Blu-ray ή DVD, είτε για μουσική.

Sony BDP S550Η επόμενη γενιά Blu-ray Disc player που κυκλοφορεί τώρα από την Sony χαρίζει στους φίλους των κινηματογραφικών ταινιών την απόλυτη εμπειρία full HD home cinema και ενσωματώνει μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών για τους φίλους του ήχου και της εικόνας.

«Ζητήσαμε στους ειδικούς μας στους τομείς παραγωγής ταινιών του Χόλιγουντ και ψηφιακής τεχνολογίας να κατασκευάσουν μια συσκευή την οποία οι φανατικοί των ταινιών θα αγαπήσουν πραγματικά,» δήλωσε ο David Walstra, Διευθυντής της Sony Home Video Marketing για την Ευρώπη. «Ένα εξελιγμένο Blu-ray Disc player όπως το BDP-S350 ή το BDP-S550 είναι απαραίτητο για κάθε ιδιοκτήτη τηλεόρασης HD διότι αποδίδει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας υψηλής ευκρίνειας 1080p και απαράμιλλη ποιότητα ήχου, ενώ συγχρόνως διαθέτει χαρακτηριστικά επόμενης γενιάς τα οποία δεν θα βρείτε σε DVD, σε ταινίες που κατεβάσατε από το διαδίκτυο ή σε υπηρεσίες video-on-demand.»

BDP-S350: η ολοκληρωμενη εμπειρία Blu-ray High Definition – με εύκολη αναβάθμιση για υποστήριξη της λειτουργίας BD Live

To BDP-S350, με την ιδιαίτερα λεπτή σχεδιαστική του γραμμή, είναι εφοδιασμένο με μερικά εκπληκτικά χαρακτηριστικά για την αναπαραγωγή Blu-ray, όπως 24p True Cinema, BonusView, το σύστημα Precision Cinema HD Upscale της Sony, Precision Drive HD και BD-Live Ready. Απλά συνδέστε το player στο διαδίκτυο και κατεβάστε την τελευταία έκδοση του σχετικού λογισμικού (firmware), η οποία θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2008, για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του BD Live.

Tα λογισμικά (firmware) BD-Live και BD-Java σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε μια σειρά από συναρπαστικές online υπηρεσίες, οι οποίες προσδίδουν στην εμπειρία της οικιακής διασκέδασης μια πλούσια interactive διάσταση. Απλά συνδέστε την συσκευή στο διαδίκτυο μέσω ενός καλωδίου ethernet και ενώ απολαμβάνετε την ταινία εξερευνήστε διάφορα blog και λάβετε μέρος σε online διαγωνισμούς, κληρώσεις και παιχνίδια. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε άλλο υλικό –αποκλειστικά trailer ή συνεντεύξεις με τους ηθοποιούς ή τον παραγωγό– το οποίο δεν περιέχεται στο δίσκο Blu-ray αλλά μπορείτε να το κατεβάσετε σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο μέσω θύρας USB από το website που είναι ειδικά αφιερωμένο στην συγκεκριμένη ταινία.

Η λειτουργία BonusView σας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθείτε ένα δευτερεύον video stream από τον ίδιο δίσκο Blu-ray. Με αυτή την καταπληκτική τεχνολογία μπορείτε να παρακολουθείτε περιεχόμενο από το Blu-ray σε mode Picture-in-Picture στην οθόνη σας την ίδια ώρα που βλέπετε την ταινία. Μια αληθινά εξωπραγματική εμπειρία home-cinema.

Και επειδή πολλοί καταναλωτές διαθέτουν μεγάλες συλλογές ταινιών DVD, το BDP-S350 ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία Precision Cinema HD Upscale της Sony, η οποία μετατρέπει το σήμα στάνταρτ ανάλυσης (480i) σε 1080p και δίνει στην έξοδό του σήμα ισοδύναμο με full HD σε τηλεοράσεις 1080p μέσω θύρας HDMI.

Επιπλέον, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τον νέο οδηγό Precision Drive HD της Sony, ο οποίος βοηθά στην ανίχνευση και την διόρθωση τυχόν ταλαντώσεων του δίσκου σε τρεις διευθύνσεις, σταθεροποιώντας τους δίσκους Blu-ray και DVD κατά την αναπαραγωγή.

Το BDP-S350 διαθέτει λειτουργία άμεσης εκκίνησης (quick start up mode) η οποία σας επιτρέπει να το ενεργοποιήσετε και να αρχίσετε να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας ταινίες σε περίπου έξι δευτερόλεπτα, έναν χρόνο ασύλληπτο για τα άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα της αγοράς.

BDP-S550: Η απόλυτη εμπειρία Blu-ray

Το BDP-S550 σας προσφέρει όλα τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του BDP-S350, αλλά επιπλέον έχει ενσωματωμένο το firmware για την υποστήριξη των BD-Live και BD-Java καθώς και 1GB αποθηκευτικού χώρου με σύνδεση USB για να αποθηκεύετε το υλικό που καταβάζετε από το διαδίκτυο μέσω του BD-Live.

Άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που ενσωματώνει το BDP-S550 είναι η δυνατότητα υποστήριξης DTS-HD Master Audio Decoder και αναλογική έξοδο audio 7.1 καναλιών, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να το συνδέσετε απευθείας με έναν παλαιού τύπου δέκτη home theatre –ο οποίος δεν διαθέτει είσοδο HDMI– και να απολαύσετε την υπέρτατη κινηματογραφική εμπειρία με ήχο surround.

Τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν την βραβευμένη μπάρα πλοήγησης της Sony XrossMediaBar, ένα εύκολο στην κατανόηση μενού μέσω του οποίου ο οποιοσδήποτε μπορεί να χειριστεί όλες τις λειτουργίες της συσκευής. Η σύνδεση των player με τηλεοράσεις και συστήματα Home Theatre της σειράς BRAVIA είναι παιχνιδάκι χάρη στο σύστημα BRAVIA Sync.

Τα player σας χαρίζουν μια αξέχαστη εμπειρία home cinema με αποκωδικοποίηση Dolby® TrueHD και Dolby® Digital Plus με έξοδο bitstream καθώς και DTS®-HD High Resolution Audio και Master Audio επίσης με έξοδο bitstream

Τα BDP-S350 και BDP-S550 υποστηρίζουν δίσκους AVCHD με τεχνολογία x.v.Color™ (xvYCC), ένα διεθνές πρότυπο για την αναπαραγωγή χρώματος σε κινούμενες εικόνες. Το συγκεκριμένο πρότυπο επεκτείνει την υπάρχουσα κλίμακα με την χρωματική πληροφορία της εικόνας περίπου 180%, επιτρέποντας στα player να δίνουν στην έξοδό τους περισσότερο φυσικά και ζωντανά χρώματα, παρόμοια με αυτά που βλέπει το ανθρώπινο μάτι στον φυσικό κόσμο. Τα δύο player είναι επίσης συμβατά με μια σειρά από φορμά video, περιλαμβανομένων των BD-R/RE (BDMV και BDAV modes), DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, CD, CD-R/RW (CD-DA φορμά), και JPEG σε εγγράψιμα μέσα όπως DVD και CD recordable media.

BDP-S350 BDP-S550
Εικόνα 1080p High Definition Ναι Ναι
24p True Cinema Ναι Ναι
DVD Upscale Ναι (Precision Cinema HD Upscale) Ναι (Precision Cinema HD Upscale)
x.v.Colour Ναι Ναι
PhotoTV HD Ναι Ναι
Video D/A Converter 12bit /148.5MHz 12bit /148.5MHz
Αναλογική Έξοδος Video Component/ S-Video/ Composite Component/ S-Video/ Composite
Έξοδος Dolby TrueHD Bitstream Ναι Ναι
Έξοδος DTS-HD Master Audio Bitstream Ναι Ναι
Αποκωδικοποίηση Dolby TrueHD Ναι Ναι
Αποκωδικοποίηση DTS-HD Master Audio Όχι Ναι
Audio D/A Converter 192kHz/24bit 192kHz/24bit
Αναλογική Έξοδος Audio 2 κανάλια 7.1 κανάλια
BD-Live (Profile 2.0) Ναι (ready) Ναι
Θύρα αποθήκευσης περιεχομένου για το BD-Live Ναι, USB2.0

(δεν περιλαμβάνεται USB Flash Memory)

Ναι, USB 2.0

(Περιλαμβάνεται USB Flash Memory, χωρητικότητας 1GB)

BonusView (Profile 1.1) Ναι Ναι
HDMI CEC (HDMI v 1.3) Ναι (BRAVIA Sync) Ναι (BRAVIA Sync)
Θύρα Ethernet Ναι Ναι
Δυνατότητα Network Firmware Update Ναι Ναι
AVCHD Ναι Ναι
JPEG Ναι Ναι
Οδηγός δίσκου Precision Drive HD Precision Drive HD
Γραφικά διασύνδεσης χρήστη (Graphical User Interface, GUI) Ναι (XrossMediaBar) Ναι (XrossMediaBar)
Γλώσσα GUI GB/ FR/ DE/ NL/ IT/ ES/ PT/ DK/ SE/ NO/ FI GB/ FR/ DE/ NL/ IT/ ES/ PT/ DK/ SE/ NO/ FI
Remote Commander οπίσθιου φωτισμού Όχι Ναι (Blue LED)
Χρόνος εκκίνησης περίπου 6 δευτερ.* περίπου 6 δευτερ.*
Διαστάσεις (Π x Υ x Μ χλσ.) 430 × 60 × 220 430 × 70 × 220
Βάρος 2,9 κιλά 3,3 κιλά
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]