Ομιλία από τον συγγραφέα του best seller & πρώην CTO της McAffee στο 5o Συνέδριο Ασφάλειας Δεδομένων & Συστημάτων, στο ΑΙΤ 14-15/10.


ait_text“Τα περισσότερα από τα προβλήματα ασφάλειας λογισμικού που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους ‘κακούς’ είναι προβλήματα που έχουν βρει και δημοσιοποιήσει οι ‘καλοί’ …”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κεντρικός ομιλητής του PRACSE2010, John Viega, Αντιπρόεδρος της Perimeter e-Security & πρώην CTO της McAfee.


To AIT διοργανώνει, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, το 5ο διεθνές συνέδριο με θέμα την Ασφάλεια Δεδομένων, Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων. Το PRACSE προσελκύει παγκόσμιες αυθεντίες σε θέματα ασφάλειας δεδομένων & Η/Υ εξασφαλίζοντας άρτια επιστημονική ενημέρωση και συγχρονισμό με τις τάσεις τις αγοράς και της έρευνας: σε μηχανικούς, ανώτατα στελέχη πληροφορικών συστημάτων, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες και συμβούλους που σχεδιάζουν, διαχειρίζονται και αξιολογούν συστήματα ασφαλείας.


Ο John Viega θα μιλήσει για τους μύθους της ασφάλειας και για τα θέματα που η βιομηχανία ανάπτυξης λογισμικού δεν θέλει να ξέρουμε, για τα δωρεάν AV της Microsoft, τι ονομάζεται Antivirus, αν πράγματι είναι πιο ασφαλής η Apple, τι μπορούμε να κάνουμε για την κλοπή ταυτότητας και πόσες μηδενικές ευπάθειες ανίχνευσε η Symantec.


Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ENISA, και υποστηρίζεται από το ISACA και την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.