Η HP ενθαρρύνει τους διευθυντές πληροφορικής να επανεξετάσουν το Virtualization στο πλαίσιο της επιχειρηματικής ανάπτυξης και παρουσιάζει προτάσεις που απλοποιούν την υλοποίηση και διαχείριση σχετικών τεχνολογιών.

Η HP ανακοίνωσε νέα προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις σχεδιασμένες ώστε να απλοποιούν την υλοποίηση και διαχείριση τεχνολογιών εικονικής οργάνωσης συστημάτων (virtualization). Στόχος της HP είναι οι τεχνολογίες αυτές να αποφέρουν μεγαλύτερη αξία για την επιχείρηση. Πρόσφατες έρευνες που διεξήχθησαν σε παγκόσμια κλίμακα για λογαριασμό της HP αποκάλυψαν ότι ενώ το 86% των διευθυντών πληροφορικής έχουν υλοποιήσει έργα virtualization, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα έχει οργανώσει εικονικά μόλις το 25% των συστημάτων τους ως το 2010.
Ενώ πολλοί από τους ερωτηθέντες αναμένουν ότι η εικονική οργάνωση τους θα αγγίξει το 75% του συνόλου των συστημάτων τους, μόνο το εν τρίτο από τους αναδόχους της υλοποίησης αναγνωρίζουν το virtualization ως ένα πολύτιμο επιχειρησιακό εργαλείο. Τα δυο τρίτα των αναδόχων υποτιμούν το virtualization στο ρόλο ενός εργαλείου που διευκολύνει την απόδοση τεχνολογιών.
Η προσέγγιση της HP στην τεχνολογία εικονικής οργάνωσης εστιάζεται στην απομάκρυνση των τεχνολογικών εμποδίων που περιορίζουν τον αντίκτυπο του virtualization στη λειτουργία της επιχείρησης. Υπογραμμίζει πώς εφαρμογές και υπηρεσίες μπορούν να έχουν καλή απόδοση ανεξάρτητα από το που φιλοξενούνται, δικτυώνονται ή ελέγχονται. Απλοποιεί σημαντικά τη διαχείριση μέσα σε έναν κόσμο που η εικονική πραγματικότητα συνδυάζεται με τη φυσική, και αντιμετωπίζει το ζήτημα της εξοικονόμησης πόρων σε όλον τον οργανισμό.
Οι νέες προσφορές της ΗΡ υποστηρίζουν επιχειρησιακές ανάγκες που κυμαίνονται από την επιφάνεια εργασίας μέχρι το data center. Εστιάζονται στην ελαχιστοποίηση του λειτουργικού κόστους, τον περιορισμό κινδύνων που προκύπτουν από ετερογενή περιβάλλοντα και την απελευθέρωση πόρων για την παροχή νέων υπηρεσιών. Αυτές οι προσφορές έχουν σχεδιαστεί γύρω από τρεις ειδικές περιοχές: εφαρμογές και διαχείριση λειτουργιών, υπέρβαση περιορισμών σε θέματα υποδομής, και μεγιστοποίηση αρχιτεκτονικών client.

Επανεξετάστε… εφαρμογές και διαχείριση λειτουργιών
Οι λύσεις HP Business Service Management (BSM) και IT Service Management (ITSM) έχουν εμπλουτιστεί με νέες δυνατότητες ελέγχου και υποστήριξης του virtualization ώστε να συνδέουν άψογα τις υπηρεσίες με τους φυσικούς και τους εικονικούς πόρους που τις προσφέρουν και τις διαχειρίζονται. Αυτό οδηγεί σε ταχύτερους χρόνους υλοποίησης, χαμηλότερα κόστη και ταχύτερη λύση προβλημάτων.
• Οι λύσεις HP Operations Agent, HP Performance Agent και HP SiteScope έχουν εμπλουτιστεί με δυνατότητες διαχείρισης hypervisor, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να συλλέξουν δεδομένα διαχείρισης για να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες ελέγχου και διαχείρισης γεγονότων και διαθεσιμότητας σε ετερογενή περιβάλλοντα.
• Η λύση HP Network Node Manager i-series έχει αναβαθμιστεί ώστε να ελέγχει την απόδοση και διαθεσιμότητα δικτύων που υποστηρίζουν δυναμικά, εικονικά οργανωμένα συστήματα. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να σχεδιάζουν εκ των προτέρων και να ελέγχουν την απόδοση του δικτύου.
• Ο νέος HP Asset Manager εντοπίζει και διαχειρίζεται τις άδειες και αποθέματα εικονικών πόρων, επιτρέποντας στους πελάτες να πληρώνουν μόνο για τις άδειες που χρειάζονται.
• Μια νέα συμφωνία στρατηγικής ανάπτυξης με την Red Hat απλοποιεί τον έλεγχο και τη διαχείριση εικονικά οργανωμένων συστημάτων.
• Νέες και εμπλουτισμένες υπηρεσίες HP Virtualization Support Services πετυχαίνουν μια ομαλή μετάβαση και συνεχή διαχείριση νέων τεχνολογιών virtualization περιορίζοντας τον κίνδυνο απρογραμμάτιστων πτώσεων στα συστήματα.

Επανεξετάστε… τους περιορισμούς στις υποδομές
Οι τρέχουσες υποδομές δεν σχεδιάστηκαν για να εκμεταλλεύονται πλήρως το virtualization. Οι νέες προσφορές της HP είναι σχεδιασμένες ώστε να περιορίζουν τα κόστη, να περιορίζουν τον κίνδυνο πτώσης των συστημάτων και να απελευθερώνουν πόρους που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της επιχείρησης.
• Ο HP ProLiant BL495c virtualization blade είναι ο πρώτος server blade στον κόσμο που σχεδιάστηκε ειδικά για να φιλοξενεί εικονικές μηχανές. Ο BL495c εξαφανίζει τη συμφόρηση στην απόδοση του virtualization συνδέσεων μνημών, συστημάτων αποθήκευσης και δικτύων.
• Το HP StorageWorks 4400 Scalable NAS File Services ενσωματώνει το HP StorageWorks 4400 Enterprise Virtual Array, servers αρχείων, λογισμικό διαχείρισης, και υποστήριξη Microsoft Windows® ή Linux για την εικονική οργάνωση συνδέσεων μεταξύ servers και συστημάτων αποθήκευσης. Η εν λόγω λύση χαμηλώνει τα κόστη συντήρησης και περιορίζει τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων με εξελιγμένο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων.
• Το HP-UX 11i V3 and the HP Virtual Server Environment έχει εμπλουτιστεί για κρίσιμης σημασίας virtualization με σημαντική βελτίωση απόδοσης, αυτοματοποιημένη βελτιστοποίηση, βελτιωμένη προστασία και απλοποιημένες δυνατότητες διαχείρισης.
• Οι υπηρεσίες HP Virtualization Accelerator Services είναι καινούργιες, προκαθορισμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών virtualization. Έτσι επιτυγχάνεται ταχύτερη απόδοση επί των επενδύσεων.

Επανεξέτασε… τις αρχιτεκτονικές client
Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν το client virtualization για να επιτύχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία, ασφάλεια και βελτιωμένη διαχείριση για τον τελικό χρήστη. Αυτό περιορίζει το κόστος διαχείρισης και υποστήριξης του client ενώ παράλληλα αυξάνει την παραγωγικότητα.
• Οι νέοι HP t5630, t5545, t5540 και t5145 Thin Clients περιλαμβάνουν υψηλή προστασία HP DuraFinish απέναντι στις γρατζουνιές και παρέχουν διερυμένα χαρακτηριστικά multimedia, μεγαλύτερη απόδοση και βελτιωμένη υποστήριξη διαχείρισης.
• Ο HP ProLiant xw460c Blade Workstation με Graphics Expansion Blade υποστηρίζει μια πλήρη γκάμα γραφικών με τα τελευταία γραφικά NVIDIA Quadro FX. Έτσι παρέχει πιο ασφαλή και πιο εύκολα διαχειρίσιμο data center workstation computing για τον χρηματοοικονομικό κλάδο, το δημόσιο τομέα, τον κλάδο μηχανικού computer-aided design (MCAD), και τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
• Βελτιώσεις στην λύση HP Virtual Desktop Infrastructure (VDI) περιλαμβάνουν νέο σχεδιασμό, ταχεία έναρξη και υπηρεσίες υλοποίησης. Αυτές οι υπηρεσίες καθορίζουν ειδικές ανάγκες VDI καθώς και τη σχετιζόμενη επιχειρησιακή αξία, ώστε οι πελάτες να μπορούν να εφαρμόσουν τις σωστές λύσεις. Η HP αποκάλυψε επίσης το νέο HP VDI με Citrix XenDesktop, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τα πάντα, από μικρές υλοποιήσεις μέχρι μεγάλης κλίμακας υποστήριξη desktop.
• Τα “Citrix Ready” blade PCs και thin clients είναι πλέον πιστοποιημένα για χρήση σε περιβάλλοντα Citrix XenDesktop. Προσφέρουν μια αποκλειστική εμπειρία εξ αποστάσεως πληροφορικής με δραστικά βελτιωμένες οικονομίες για εργαζόμενους γνώσης που απαιτούν ευρεία υποστήριξη εφαρμογών και πλούσια εμπειρία γραφικών.

Επιπλέον πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες , συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο της Ann Livermore, executive vice president του Technology Solutions Group στην HP, είναι διαθέσιμες σε ένα online press kit στη διεύθυνση www.hp.com/go/virtualization08.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες virtualization της HP, συμπεριλαμβανομένων συστάσεων από τους πελάτες της HP για τις δικές τους υλοποιήσεις virtualization, είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.hp.com/go/virtualize.