Για 3η συνεχή χρονιά το ΑΙΤ συμμετέχει στο Athens Digital Week, όπου θα παρουσιάσει τα τελευταία του ερευνητικά projects.


ait_textΣτο talk zone της Πέμπτης 7/10 ο Δρ. Αντώνης Καλλής θα συμμετάσχει στην ενότητα “Green Digital Technologies” μιλώντας για “Ευφυή Διαχείριση το Ανθρώπινου Περιβάλλοντος”, και την Παρασκευή 8/10 ο Δρ. Ιωάννης Τόμκος θα συμμετάσχει στην ενότητα “Universal Broadband Access”, μιλώντας για “Εναλλακτικές τεχνολογίας πρόσβασης υψηλών ταχυτήτων πάνω από χαλκό και οπτική ίνα”.


Τα projects που το ΑΙΤ θα παρουσιάσει κατά την διάρκεια του Athens Digital Week 2010 θα είναι τα εξής:


Το ηλεκτρονικό κουρείο
Μια σειρά από τεχνολογίες επιχειρούν να διευρύνουν την απλή στερεοφωνική αναπαραγωγή ήχου. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ηχητικών πηγών που έχουν τοποθετηθεί οπουδήποτε σε χώρο 3 διαστάσεων. Έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε ήχους που ακούγονται να φτάνουν πίσω, πάνω ή κάτω από το αυτί του ακροατή. Το project αυτό βρίσκει εφαρμογή σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και σε προβολή ταινιών στο σπίτι και στον κινηματογράφο.


Απεικόνιση ανθρώπων σε τρεις διαστάσεις για ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες από υπολογιστικά συστήματα
Το παρόν σύστημα από το Athens Information Technology χρησιμοποιεί κάμερες ώστε να εξάγει την κίνηση πολλών ανθρώπων σε τρεις διαστάσεις, και να συμπεράνει τη θέση του σώματός τους. Ο τρόπος κίνησης του ηλικιωμένου στο σπίτι του και η κοινωνικότητά του, η αντίδρασή μας σε προσπάθειες προώθησης προϊόντων σε καταστήματα, η αυτοματοποίηση καταγραφής των πρακτικών μιας συνάντησης στο γραφείο, όλα μπορούν να μετρηθούν από συστήματα που αισθάνονται την παρουσία του ανθρώπου στο χώρο, τη στάση του σώματός του και την τροχιά της κίνησής του.


Mobile Advertisement
Το Mobile Advertisement επιτρέπει την εξατομικευμένη αποστολή διαφημιστικών ειδήσεων στο κινητό τηλέφωνο με βάση το προφίλ του χρήστη, τις προτιμήσεις του, και τη γεωγραφική του θέση.


Cryptanalysis Toolkit
Έχουμε δημιουργήσει ένα εργαλείο κρυπτανάλυσης που συνδυάζει το κλασική με τη μοντέρνα κρυπτογραφία. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του ερευνητικού εργαλείου είναι η απλότητά του, αφού είναι εύκολα κατανοητό ακόμα και από άτομα που δεν γνωρίζουν κρυπτογραφία, προκειμένου να διευκολυνθεί η κατανόηση των χαρακτηριστικών εργαλείων προς όφελος του χρήστη.


Εντοπισμός θέσεως με χρήση ασύρματων δικτύων αισθητήρων
Χρήση Ασύρματων Κόμβων Αισθητήρων για τον ακριβή εντοπισμό θέσης σε εσωτερικούς χώρους εκεί όπου η χρήση GPS δεν είναι εφικτή. Εφαρμόζονται για πρώτη φορά πολλαπλές κατευθυντικές κεραίες υψηλής απολαβής σε ασύρματους κόμβους αισθητήρων, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί στο ΑΙΤ, που χρησιμοποιούνται για την εύρεση της γωνίας πρόσπτωσης του σήματος. Με την χρήση τριγωνισμού από την γωνιακή θέση που έχει βρεθεί γίνεται ο ακριβής εντοπισμός θέσεως.


KWEBO: Μια εκπαιδευτική πλατφόρμα επόμενης γενιάς
Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης KWEBO του AIT αποτελεί μία εξελιγμένη Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Διαχείρισης Ηλεκτρονικής Μάθησης και Μαθησιακού Περιεχομένου, Συνεργασίας και Επικοινωνίας επόμενης γενιάς. Η πλατφόρμα παρέχει εικονικά μαθήματα (e-courses) τόσο σε ασύγχρονη όσο και σε σύγχρονη μορφή, με πλούσιο πολυμεσικό διαδραστικό υλικό, υιοθετώντας καινοτόμες μεθοδολογίες μάθησης και αξιολόγησης τόσο σε επίπεδο μεμονωμένου χρήστη όσο και σε επίπεδο κοινότητας, προσβάσιμα μέσω Διαδικτύου οπουδήποτε και οποτεδήποτε.