Η Asus παρουσίασε την κάρτα γραφικών ENGTS450 DirectCU, την πιο πρόσφατη προσθήκη της εταιρείας στη σειρά Fermi των καρτών DirectX 11 υψηλών επιδόσεων.


ASUS ENGTS450 DirectCU 1GB boxΕξοπλισμένη με τον επεξεργαστή γραφικών NVIDIA GeForce GTS450, η νέα δημιουργία της ASUS αποτελεί το όνειρο κάθε gamer. Χάρη στην τεχνολογία DirectCU, η ENGTS450 DirectCU, η οποία υποστηρίζει δίαυλο PCI Express 2.0, επιτυγχάνει 20% χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας, ενώ είναι και κατά 35% πιο αθόρυβη. Παράλληλα, η τεχνολογία Voltage Tweak εξασφαλίζει 150% πιο γρήγορο overlocking σε σχέση με την κάρτα αναφοράς.


Κατασκευασμένες με υλικά κορυφαίας ποιότητας, οι κάρτες της σειράς ENGTS450 DirectCU διατηρούν σταθερά λειτουργικά χαρακτηριστικά ακόμη και σε κατάσταση υπερχρονισμού, ενώ έχουν μεγάλη αντοχή και μακρά διάρκεια ζωής. Ενδεικτικό στοιχείο της αντοχής της είναι το ότι η κάρτα ENGTS450 DirectCU TOP, σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου από την Asus, διαθέτει πιστοποίηση για ακόμη υψηλότερη ταχύτητα, 118% μεγαλύτερη από την ταχύτητα της κάρτας αναφοράς. Διαθέτοντας προηγμένο hardware και software, αλλά και καλύτερο μηχανισμό ψύξης (cooler), οι κάρτες ASUS ENGTS450 DirectCU Series αποτελούν μια αναβάθμιση στην οποία αξίζει να επενδύσετε.


ASUS ENGTS450 DirectCU Series graphics cardΤα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά:
– Η κάρτα ASUS ENGTS450 DIRECTCU TOP/DI/1GD5 είναι υπερχρονισμένη από το εργοστάσιο (TOP-selected) στα 925MHz, 118% ταχύτερη από την κάρτα αναφοράς.


– Θερμική τεχνολογία ASUS DirectCU: Τοποθετημένο με απόλυτη ακρίβεια, το χάλικνο διπλό heatpipe των 8mm βρίσκεται σε άμεση επαφή με το σώμα της GPU, γεγονός που εξασφαλίζει ταχύτερη θερμική απαγωγή, επιτρέποντας στην κάρτα να λειτουργεί με 20% χαμηλότερη θερμοκρασία, αλλά και να είναι κατά 35% πιο αθόρυβη (21dB σε idle mode) — μια κάρτα που μετά βίας ακούγεται ακόμη και σε ένα ήσυχο δωμάτιο.


Η τεχνολογία Asus Voltage Tweak κάνει τη διαδικασία υπερχρονισμού (full throttle) της ENGTS450 DIRECTCU Series κατά 150% πιο γρήγορη σε σχέση με τις κάρτες αναφοράς. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το ότι η λειτουργία Asus Smart Doctor επιτρέπει τη μεταβολή της τάσης λειτουργίας στη GPU, χωρίς να χρειάζεται να πειραχτούν οι αντίστοιχες ρυθμίσεις του BIOS ή να κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Έτσι, οι gamers μπορούν όποτε θελήσουν να ανεβάζουν το frame rate χωρίς να πρέπει να διακόψουν το παιχνίδι τους.


ASUS ENGTS450 DirectCU TOP 1GB boxΣε κατάσταση υπερχρονισμού, η ASUS ENGTS450 DirectCU λειτουργεί πολύ σταθερά, καθώς η τεχνολογία POSCAP μειώνει αποτελεσματικά το power noise. Σε αντίθεση με τις 3 φάσεις άλλων καρτών, η τροφοδοσία γίνεται μέσω 4 φάσεων, ώστε να εξασφαλίζεται περισσότερο ρεύμα και σταθερότερη τάση κατά το tweaking.


Το αποκλειστικής σχεδίασης PCB stiffener, μαζί με το προστατευτικό της GPU, εγγυώνται αυξημένη ακαμψία και αντοχή στους κραδασμούς, ενώ παράλληλα προφυλάσσουν την κάρτα από τη δημιουργία επιφανειακών ρωγμών. Επιπλέον, η προστασία από τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και οι ειδικές ασφάλειες εξασφαλίζουν ότι οι απόλυτες επιδόσεις στα γραφικά δεν συνοδεύονται από κάποιο ρίσκο για την κάρτα.


Η σειρά καρτών ASUS ENGTS450 DirectCU συνοδεύεται από ειδικό λογισμικό της AIWI (www.aiwi.com.tw) το οποίο επιτρέπει να χρησιμοποιείται μια συσκευή iPhone ή iPod touch ως ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Επίσης, το λογισμικό AIWI μετατρέπει το iPhone ή το iPod touch σε ασύρματο motion controller, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε PC games που είναι συμβατά με την ανίχνευση κίνησης. Έτσι, παιχνίδια όπως οι προσομοιωτές οδήγησης ή σπορ, αποκτούν μια εντελώς νέα διάσταση


Διαθεσιμότητα
Η σειρά Asus ENGTS450 DirectCU είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης των προϊόντων Asus, από τις 13/09/2010.