Από την 1η Οκτωβρίου 2010, το πρώτο ελληνικό βιβλίο διατίθεται ως εφαρμογή στο Apple Store, όντας το πρώτο ελληνικό κινούμενο διαδραστικό παραμύθι.


ekdoseis psixogiosΤο διαδραστικό παραμύθι βασίζεται στο βιβλίο “Ένα καινούριο Ζωάκι” της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη (αγγλικά: THE NEW PET, Rena Rossi-Zairi). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, και λειτουργεί σε iPhone, iPod και iPad. Συνδυάζει αφήγηση, κινούμενη εικόνα, ήχο και εξέλιξη της πλοκής με δυνατότητα διάδρασης. Η τιμή της εφαρμογής ανέρχεται στα 1,59€ για την ευρωπαϊκή αγορά και 1,99$ για την αμερικανική αγορά.


Από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου που ανέβηκε, η εφαρμογή έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία και συγκαταλέγεται ήδη στις προτεινόμενες εφαρμογές του αμερικανικού iTunes, εν προκειμένω στην κατηγορία των βιβλίων.


Ο χρήστης μπορεί να δει τα screenshots και να κατεβάσει την εφαρμογή εδώ:
Για χρήστες ΗΠΑ: http://itunes.apple.com/us/app/a-new-pet/id394381356?mt=8
Για χρήστες Ελλάδας: http://itunes.apple.com/gr/app/a-new-pet/id394381356?mt=8


Λίγα λόγια για το βιβλίο-εφαρμογή
Ο Μάγκας είναι ένα ευτυχισμένο σκυλάκι που έχει συνηθίσει να το κανακεύουν. Ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι ένα καινούριο ζωάκι και… σημασία δεν του δίνουν πια. Μόνο το καινούριο ζωάκι πάνε βόλτα μέσα σε ένα κρεβατάκι με ρόδες. Ο Μάγκας θυμώνει κι αποφασίζει να αναλάβει δράση…


Ο χρήστης μπορεί να βιώσει μια νέα, μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας την ιστορία του Μάγκα, του ζωηρού αυτού σκύλου, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τις εκπλήξεις που κρύβονται σε κάθε σελίδα του ηλεκτρονικού βιβλίου.