H Sony φέρνει το Bravia Internet Video σε κάθε χώρο του σπιτιού σας με την κυκλοφορία του SMP-N100, ενός Δικτυακού Media Player με compact σχεδίαση.


SMP_N100Η πλατφόρμα Bravia Internet Video είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων Sony, αφού επιτρέπει την άμεση online πρόσβαση σε μια απαράμιλλη ποικιλία υπηρεσιών ψυχαγωγίας, όπως στο YouTube™, σε υπηρεσίες ετεροχρονισμένης προβολής εκπομπών (catch-up TV) και σε ταινίες. O δικτυακός media player της Sony προσφέρει σύνδεση Wi-Fi με το οικιακό σας δίκτυο, αλλά και συμβατότητα με το πρωτόκολλο DLNA.


Όπως και η πλατφόρμα BRAVIA Internet Video, έτσι και το SMP-N100 είναι συμβατό με μια μεγάλη ποικιλία φορμά αρχείων και διαθέτει το σύστημα μείωσης θορύβου της Sony ‘IP Content Noise Reduction’ για να βελτιώνει την ποιότητα του streaming βίντεο – ιδιαίτερα χρήσιμο για το YouTube. Και όλα είναι προσβάσιμα με την μπάρα πλοήγησης XrossMedia Bar και τα απλά μενού της στην οθόνη, ή μέσω δωρεάν μικροεφαρμογών (apps) για iPhone/iPod Touch και συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.


Χρησιμοποιώντας την δυνατότητα BRAVIA Internet Video που διαθέτει το SMP-N100 μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια πληθώρα ψυχαγωγικού περιεχομένου με λίγα μόνο κλικ του χειριστηρίου. Μπορείτε να δείτε τηλεοπτικές εκπομπές που χάσατε με τις υπηρεσίες ετεροχρονισμένης προβολής (catch up TV) οι οποίες εξαπλώνονται ταχύτατα σε όλη την Ευρώπη, να απολαύσετε έναν ολόκληρο κόσμο online βίντεο μέσω υπηρεσιών όπως το YouTube, ή να παραγγείλετε κάποια από τις τελευταίες κινηματογραφικές επιτυχίες σε κάποιον πάροχο TV on demand.


SMP N100Επιπλέον, το SMP-N100 διαθέτει την υπηρεσία Video On Demand powered by Qriocity, η οποία από το φθινόπωρο θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη αρχίζοντας από την Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μια υπηρεσία της Sony, η οποία σας δίνει άμεση on-demand πρόσβαση στις τελευταίες επιτυχίες του Hollywood και σε κλασσικές ταινίες, με επιλογή υψηλής (HD) ή συμβατικής ανάλυσης. Με την έξοδο βίντεο 1080P σε HDMI και την συμβατότητα με τα τελευταία high-definition φορμά ήχου, όπως το dts 2.0+Digital Out και το DOLBY DIGITAL PLUS, αυτή η μικρή, κομψή συσκευή είναι πανέτοιμη να σας χαρίσει την πλήρη εμπειρία του home cinema – σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας θελήσετε.


Για να απολαύσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τα βίντεο-κλιπ του YouTube, το SMP-N100 διαθέτει το σύστημα μείωσης θορύβου της Sony ‘IP Content Noise Reduction’, το οποίο βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας ακόμη και αν βλέπετε κάποιο ερασιτεχνικό βίντεο. Το ενσωματωμένο σύστημα ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi για το οικιακό σας δίκτυο LAN, σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο Internet, η να στείλετε περιεχόμενο από τους υπολογιστές και τις συσκευές αποθήκευσης του οικιακού σας δικτύου, οπουδήποτε υπάρχει συσκευή τηλεόρασης μέσα στο σπίτι. Δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες ή τις τηλεοπτικές εκπομπές που χάσατε (μέσω ‘catch up TV’), στην κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο σας. Χρησιμοποιήστε περισσότερες συσκευές SMP-N100 για να μπορέσει όλη η οικογένεια να έχει άμεση πρόσβαση στην ψυχαγωγία που προτιμά – ασύρματα.


To SMP-N100 είναι συμβατό με το πρωτόκολλο DLNA για άμεση σύνδεση ‘plug and play’ με όλες τις συμβατές συσκευές στο οικιακό δίκτυο. Η τεράστια συμβατότητα με τα πιο πολλά από τα φορμά αρχείων που κυκλοφορούν, σημαίνει ότι όχι μόνον αναπαράγει τα περισσότερα φορμά εικόνας –υποστηρίζοντας συστήματα αρχείων τόσο FAT32 όσο και NTFS–, αλλά αναπαράγει και τα μουσικά σας αρχεία, και προβάλλει τις φωτογραφίες σας στην τηλεόραση. Έτσι όλη η ψυχαγωγία βρίσκεται στα χέρια σας. Μπορεί ακόμη να αναπαράγει περιεχόμενο –όπως αρχεία DivXHD, MKV και AVCHD– τοπικά, μέσω της θύρας USB που διαθέτει στην πρόσοψή του.


Aπλός και έξυπνος χειρισμός
Το SMP-N100 σάς δίνει πρόσβαση σε όλο σας το περιεχόμενο media χρησιμοποιώντας τα on-screen μενού της μπάρας πλοήγησης XrossMedia της Sony και ένα τηλεχειριστήριο. Με τη χρήση των δωρεάν μικροεφαρμογών που μπορείτε να κατεβάσετε από το δικτυακό κατάστημα της Apple, (Apple App Store), ή το αντίστοιχο Android Market, μπορείτε να ελέγχετε όλο το σύστημα ψυχαγωγίας με το iPhone, το iPod Touch ή κάποια φορητή συσκευή που χρησιμοποιεί Android ως λειτουργικό σύστημα.


Εκτός από την υψηλής ευκρίνειας έξοδο HDMI που διαθέτει, το SMP-N100 μπορεί επίσης να συνδεθεί με ένα μεγάλο αριθμό συσκευών home cinema. Διαθέτει εξόδους βίντεο composite και component, καθώς και ψηφιακές εξόδους ήχου, οπτική και ηλεκτρική. Επίσης, αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε και ενσύρματη σύνδεση δικτύου εκτός από το Wi-Fi, υπάρχει και θύρα Ethernet.


Το SMP-N100 είναι απλό, με καθαρές σχεδιαστικές γραμμές και διακριτικό στην εμφάνιση. Ακολουθεί το σχεδιαστικό concept του Monolithic design και ταιριάζει με τα τελευταία μοντέλα των τηλεοράσεων Sony. Ακόμη και η κεραία του Wi-Fi είναι κρυμμένη στο εσωτερικό της συσκευής για να μην χαλάει την συνολική εμφάνιση του μοντέλου. Το SMP-N100 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον Οκτώβρη του 2010.