Η Ericsson παρουσίασε το F3307 mobile broadband module 2ης γενιάς, για tablet computers στο Intel Developer Forum στο San Francisco.


Ericsson_Module_F3307Πιστοποιημένο από τα μεγαλύτερα δίκτυα HSPA παγκοσμίως, το εξελιγμένο module καταναλώνει την ελάχιστη δυνατή ενέργεια και επιτρέπει στους κατασκευαστές να εξοπλίσουν άμεσα tablets και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με ολοκληρωμένη ασύρματη σύνδεση mobile broadband.


Βασισμένο στην ST-Ericsson κορυφαία M34x HSPA 7.2 Mbps λεπτή πλατφόρμα modem, το F3307 module συνδυάζει απόδοση, απλότητα και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας σε ένα πολύ προσιτό κόστος για τους κατασκευαστές. Το module διατηρεί τα υψηλά επίπεδα απόδοσης της Ericsson, ενώ μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Επιπλέον, επεκτείνει το χρόνο ζωής και επιτρέπει στις κινητές συσκευές να είναι πάντα συνδεδεμένες.


Το βελτιωμένο module, με ταχύτητα download μέχρι 7.2Mbps και upload μέχρι 5.76Mbps, επιτρέπει στους χρήστες tablet να έχουν άμεση πρόσβαση στο internet μέσω HSPA, της κορυφαίας τεχνολογίας mobile broadband σε πάνω από 150 χώρες παγκοσμίως. Τα Ericsson modules είναι επίσης εγκεκριμένα από παρόχους κινητής και έτσι μειώνεται ο χρόνος για πιστοποιήσεις και οι κατασκευαστές μπορούν να προωθούν τα προϊόντα στην αγορά ταχύτερα.


Το module διαθέτει επίσης την επιλογή Quick Connect, που επιτρέπει στη συσκευή να συνδέεται στο internet μερικά μόνο δευτερόλεπτα μετά την επαναφορά της από το sleep mode, προκειμένου ο χρήστης να είναι πάντα συνδεδεμένος. Η Ericsson συνεργάζεται επίσης στενά με την Intel, βελτιστοποιώντας το F3307 mobile broadband module για χρήση στους επεξεργαστές για tablets “Oak Trail” που αναμένεται να παρουσιαστούν σύντομα στην αγορά.


Το Ericsson F3307 mobile broadband module υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα open source και είναι διαθέσιμο εμπορικά παγκοσμίως.