Το Facebook και η γνωστή υπηρεσία κλήσεων μέσω Ίντερνετ, το Skype, φέρονται να βρίσκονται σε συνομιλίες για συνεργασία των τηλεπικοινωνιακών τους υπηρεσιών.


facebook_skypeΣύμφωνα με το πλαίσιο της συνεργασίας, που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να συνδεθούν στο Skype μέσω του λογαριασμού Facebook Connect. Αυτοί οι χρήστες θα μπορούν να στείλουν γραπτά μηνύματα και να πραγματοποιήσουν κλήσεις ομιλίας και βίντεο με φίλους τους στο Facebook, μέσα από το Skype.


Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ασκήσει πίεση στη Google, που ανταγωνίζεται με το Facebook και τον περασμένο μήνα προχώρησε στην ενσωμάτωση της δικής της υπηρεσίας κλήσεων μέσα στο Gmail. Σύμφωνα με πηγή της Wall Street Journal, τελικός στόχος είναι η πραγματοποίηση κλήσεων φωνής και βίντεο στο Facebook, μέσω browser.


Το Skype διανέμει δωρεάν λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν βίντεο κλήσεις χωρίς κόστος με άλλους χρήστες του Skype, ενώ διαθέτει και συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει κλήσεις σε χαμηλό κόστος προς σταθερά και κινητά.