Η Nintendo ανακοίνωσε στο Τόκιο ότι το νέο φορητό 3DS θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 26 Φεβρουαρίου.


nintendo_3ds-540x275Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα ακολουθήσουν ένα μήνα αργότερα. Η εταιρεία έδειξε ακόμη την τελική μορφή του προϊόντος και ανακοίνωσε μια σειρά τίτλων για το νέο σύστημα. Το 3DS θα διαθέτει τη λεγόμενη Virtual Console που θα επιτρέπει το κατέβασμα παιχνιδιών για τα Game Boy, Game Boy Color και Game Boy Advance. Το σύστημα θα μπορεί να ανταλλάσει δεδομένα με άλλο 3DS, κάποια από τα οποία θα μεταφέρονται αυτόματα όταν οι δύο συσκευές βρεθούν σε κοντινή απόσταση. Ενώ, με ενεργοποιημένο το Wi-Fi, η συσκευή μπορεί να κατεβάσει αυτόματα διάφορα δεδομένα όταν βρεθεί σε hot spots, ακόμη κι όταν είναι σε κατάσταση αναμονής.


Από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζει το slider με το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να προσαρμόσει το βάθος του 3D εφέ. Ακόμη, το 3DS θα διαθέτει λογισμικό που θα μετατρέπει το πρόσωπο οποιασδήποτε φωτογραφίας που έχει τραβηχτεί με τη συσκευή, σε Mii, που μάλιστα θα μπορούν να αποθηκευτούν σε κάρτα SD.


Κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ιαπωνία ετοιμάζουν ήδη περιεχόμενο σε τρεις διαστάσεις ειδικά για τη συσκευή, ενώ η συσκευή θα είναι ισχυρότερη από τον προκάτοχο της σε ότι αφορά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ενώ είναι πιθανό η κάμερα του 3DS να χρησιμοποιείται για παιχνίδια augmented reality.


Από τους τίτλους που ανακοινώθηκαν, ξεχωρίζουν τα The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Mario Kart, Resident Evil: Revelation, Super Street Fighter 4 – 3D, Dead or Alive, Ridge Racer και Metal Gear Solid: Snake Eater.