Η AMD αναπτύσσει το δίκτυο διανομής της και αυξάνει τις συνεργασίες της με κατασκευαστές, αναφορικά με τους επεξεργαστές της σειράς AMD Opteron 6000.


amd-opteron-64bitΠρόκειται για τους πρώτους επεξεργαστές x86 με 8 και 12 πυρήνες, παγκοσμίως, οι οποίοι ανταποκρίνονται στις ανάγκες των server με συμφέρουσα σχέση τιμής – απόδοσης ανά watt. Η συνεχής επέκταση των δικτύων διανομής και η διάθεση νέων προϊόντων, μετά την κυκλοφορία της σειράς AMD Opteron™ 6000 εντός του έτους, έχει ενδυναμώσει την εταιρεία με ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων λύσεων, που διατίθενται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για υψηλής απόδοσης computing (HPC).


Παράλληλα, σημαντικό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ευρώπη επέλεξε 2U, GPU – optimized Twin servers από συνεργάτη της AMD (Supermicro), για την δημιουργία supercomputer, το οποίο αποτελεί ναυαρχίδα του ιδρύματος, αυξάνοντας τα συστήματα που περιλαμβάνουν τη σειρά AMD Opteron™ 6100 και είναι σχεδιασμένα για υψηλής απόδοσης computing (HPC). Ακόμα, γνωστό Πανεπιστήμιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που διεξάγει έρευνες, ανέπτυξε πρόσφατα ένα 324-node/100 Teraflops σύστημα χρησιμοποιώντας τη σειρά επεξεργαστών AMD Opteron™ 6100 από το δίκτυο συνεργατών της AMD (Appro) για την επίλυση επιστημονικών ερευνών.


Μερικά από τα τελευταία προϊόντα της AMD που διατίθενται από το δίκτυο διανομής της εταιρείας είναι το Appro GreenBlade™ System για περιβάλλοντα υψηλής απόδοσης computing, το SGI® CloudRack™ C2 server για large-scale Internet και cloud computing, το ZT Systems 2210Ra 2U Datacenter Server σχεδιασμένο για αποδοτικότητα στη σχέση απόδοσης-κόστους.