Παρά το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας και περικοπών των εξόδων στα νοικοκυριά, οι διακοπές φαίνεται να παραμένουν στην ατζέντα των Ελλήνων και φέτος.


pamediakopes.grΣύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το online ταξιδιωτικό πρακτορείο pamediakopes.gr, φέτος το 91,5% πήγε (ή θα πάει) διακοπές τουλάχιστον μία φορά, ποσοστό ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με πέρυσι (90,7%).


Αναφορικά με τον τρόπο που οι Έλληνες επιλέγουν να κλείσουν τις διακοπές τους, φαίνεται ότι το internet κερδίζει συνεχώς έδαφος, φθάνοντας το 90,7% ως το κύριο μέσο που χρησιμοποιείται για αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, ενώ μόλις 9,3% επιλέγουν παραδοσιακά ταξιδιωτικά γραφεία.


Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όσοι επιλέγουν το internet για τις αγορές εισιτηρίων, προτιμούν κατά κύριο λόγο τα online ταξιδιωτικά πρακτορεία (ποσοστό 75%) έναντι 25% αυτών που προτιμούν να αγοράσουν μέσα από τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιριών. Η προτίμηση αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι μέσα από τις ιστοσελίδες των πρακτορείων, ο επισκέπτης μπορεί εύκολα και πολύ γρηγορότερα να συγκρίνει τις τιμές εισιτηρίων πολλών αεροπορικών εταιριών και να επιλέξει αυτές που τον συμφέρουν.