Η Adobe Systems Incorporated ανακοίνωσε τις νέες εκδόσεις των πρώτων σε πωλήσεις καταναλωτικών προγραμμάτων για την επεξεργασία εικόνων και βίντεο.


adobe photoshop elements 9Οι νέες εκδόσεις είναι διαθέσιμες ξεχωριστά, αλλά και συνδυαστικά σε μια κοινή έκδοση που εξασφαλίζει ολοκληρωμένες λύσεις επεξεργασίας εικόνων και βίντεο με τα δύο δυναμικά και εύκολα στη χρήση προϊόντα μαζί και σε πολύ προσιτή τιμή. Επίσης, η έκδοση αυτή φέρνει για πρώτη φορά το Premiere Elements σε πλατφόρμες Mac.


Το Photoshop Elements 9 και Premiere Elements 9 περιλαμβάνουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται οι χρήστες για να αξιοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερο τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους. Προσαρμοσμένο από το Content Aware Fill του Photoshop CS5, το Spot Healing Brush αναλύει τα περιεχόμενα της εικόνας και τη διορθώνει γρήγορα (για παράδειγμα σβήνει τουρίστες από μια σκηνή με πολύ κόσμο) με ένα ειδικό εργαλείο, που φτιάχνει αμέσως με μαγικό τρόπο το background. Ποικιλία νέων επιλογών για επεξεργασία οδηγούν τους χρήστες βήμα-βήμα στη δημιουργία ειδικών εφέ, όπως το να φαίνεται ένα τμήμα της φωτογραφίας τρισδιάστατο (Out of Bounds) για δημιουργία pop art αριστουργημάτων ή να δημιουργούν τέλεια πορτραίτα με ευκολία στο ρετούς.


Με το Premiere Elements 9, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ταινίες σε λίγα λεπτά με τα έξυπνα εργαλεία που διορθώνουν αυτόματα τα προβλήματα στον ήχο, βελτιώνουν προβλήματα στην εικόνα, σταθεροποιούν τις λήψεις και διορθώνουν τα χρώματα και το φωτισμό. Κάθε βίντεο μπορεί να γίνει κινούμενο σχέδιο με το Cartoon Effects, ενώ η προβολή είναι επιτυχημένη ακόμα και σε μέσα υψηλής ευκρίνειας.


Βελτιωμένη οργάνωση και διανομή
Με το Premiere Elements, είναι ευκολότερο από ποτέ να εισάγετε υλικό από τους διάσημους Flip Video camcorders και τις κάμερες DSLR. Το Organizer επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν και να αρχειοθετούν φωτογραφίες και βίντεο σε ένα κεντρικό σημείο. Το Auto-Analyzer βοηθά τους χρήστες να αρχειοθετούν τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο και αναγνωρίζει και συγκεκριμένα πρόσωπα στις φωτογραφίες. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν post φωτογραφίες και βίντεο απευθείας στο Facebook, να συνδυάζουν μέσα και να δημιουργούν δυναμικά και διαδραστικά Online Albums, καθώς και προβολή online βίντεο σε ποιότητα DVD. Οι χρήστες μπορούν ακόμα να σχεδιάζουν και να δημιουργούν φωτογραφικά album, και με την ευκολία του drag-and-drοp να τοποθετούν τις φωτογραφίες αυτόματα σε συγκεκριμένα templates. Έχουν επίσης εύκολη πρόσβαση σε οποιαδήποτε εργαλεία επεξεργασίας του Photoshop Elements απευθείας μέσα από το πρόγραμμα. Οι δημιουργίες μπορούν επίσης να εκτυπωθούν στο σπίτι ή μέσω κάποιου παρόχου υπηρεσιών online print.


Το Plus επεκτείνει τις δυνατότητες του λογισμικού
Για πρόσθετη ευκολία, οι χρήστες του Photoshop Elements 9 και Adobe Premiere Elements 9 Windows και Mac έχουν τα δυνατότητα να προμηθευτούν το Plus, που προσφέρει 20GB αποθηκευτικό χώρο για αυτόματο online backup και για να μοιράζονται τις φωτογραφίες και τα βίντεο και με άλλους χρήστες (μέχρι 15,000 φωτογραφίες ή τέσσερις ώρες βίντεο με ποιότητα DVD), καθώς και συνεχώς ανανεωμένα tutorials, σχέδια και διαδραστικά online templates που στέλνονται απευθείας στο desktop software. Ένα ακόμα πλεονέκτημα για όλους τους χρήστες Photoshop Elements είναι πρόσβαση από οπουδήποτε σε φωτογραφίες και βίντεο online ή μέσω κινητής συσκευής της επιλογής τους στο Photoshop.com.