H Research In Motion παρουσίασε τη δική πρόταση tablet, το ΒlackBerry PlayBook, το οποίο τρέχει το BlackBerry Tablet OS.


bberry TabletΗ νέα ταμπλέτα προσφέρει πρόσβαση στο Ίντερνετ χωρίς συμβιβασμούς, αληθινό multitasking και απόδοση πολυμέσων με υψηλές επιδόσεις, με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποστήριξης σε μια νέα πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών.


Το BlackBerry PlayBook έχει πάχος μικρότερο από 1,27 εκατοστά, βάρος 400 γραμμάρια και οθόνη με διαγώνιο 7 ίντσες. Αντλεί την επεξεργαστική του ισχύ από έναν διπύρηνο επεξεργαστή με χρόνο κύκλου ρολογιού 1GHz.


Το λειτουργικό της RIM υποστηρίζει το Adobe Flash Player 10.1, Adobe Mobile AIR και την HTML5. Η σύνδεση στο Ίντερνετ θα γίνεται έμμεσα, μέσω ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi ή μέσω σύνδεσης Bluetooth με το BlackBerry. Η υποστήριξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3G και 4G προγραμματίζεται για επόμενα μοντέλα του PlayBook, δεν θα υπάρχει όμως στο πρότυπο.


To PlayBook έχει κάμερες στην μπροστινή και την πίσω πλευρά HD για τη λήψη βίντεο και συσκέψεις με βίντεο που μπορούν αμφότερες να καταγράφουν βίντεο σε υψηλή ανάλυση ταυτόχρονα. Το tablet της RIM έχει επίσης θύρα εξόδου HDMI για την σύνδεσή του με τηλεόραση.


Οι χρήστες του smartphone της RIM, του δημοφιλούς BlackBerry, μπορούν να συνδέσουν με Bluetooth το PlayBook με το smartphone, παρά το γεγονός ότι θα φέρουν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Ετσι, μπορούν να βλέπουν στην μεγαλύτερη οθόνη της ταμπλέτας, e-mail, έγγραφα, επαφές, ατζέντα, προγραμματισμένες εργασίες και γενικότερα όλο το περιεχόμενο που βρίσκεται ή είναι προσβάσιμο μέσω του smartphone.


Από τον Οκτώβριο 2010 η RIM θα αρχίσει να εργάζεται με προγραμματιστές και πελάτες για την ανάπτυξη και τη δοκιμή του. Το BlackBerry Tablet OS SDK αναμένεται πολύ σύντομα και οι developer μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη διεύθυνση www.blackberry.com/developers/tabletos.