Laptop λίγο μεγαλύτερα από την παλάμη σας, επαναπροσδιορίζουν τον όρο “φορητότητα”, μιας και σας προσφέρουν πρόσβαση στα δεδομένα σας και στο διαδίκτυο, όπου κι αν βρίσκεστε.

Asus eeePCΤα netbooks αποτελούν τη νέα γενιά “μικροσκοπικών” φορητών υπολογιστών με μέγεθος οθόνης που σπάνια ξεπερνά τις 11 ίντσες και ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, θυσιάζοντας, φυσικά, μέρος της υπολογιστικής ισχύς που έχουμε συνηθίσει να διαθέτει ένα μέσο laptop. Χάρη στη νέα γενιά επεξεργαστών για υπερφορητά PC της Intel, η εν λόγω κατηγορία έχει δεχθεί ιδιαίτερη ώθηση, με όλους τους κατασκευαστές να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους…

ASUS eeePC
Στην χώρα μας, η πρώτη λύση netbook που έγινε γνωστή είναι το Asus EeePC, το οποίο πρόσφατα μάλιστα “πόζαρε” και σε προσφορά της Wind σχετικά με τα προγράμματα Mobile Internet. Το ASUS eeePC 701, ζυγίζει μόλις 900 γραμμάρια, έχει οθόνη 7 ιντσών, σκληρό δίσκο χωρητικότητας 4 GB, κάρτα γραφικών, ασύρματη επικοινωνία μέσω WiFi, ενσύρματη επικοινωνία μέσω δικτύου Ethernet και επεξεργαστή Intel Celeron 353. Είναι Ιδανικό για όλες τις ηλικίες καθώς συνδυάζει ευκολία στη χρήση και άψογη αισθητική, ενώ διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων.

LG 3G Netbook X110
LG X110To X110 είναι ένα ‘’έξυπνο’’ τεχνολογικά προϊόν με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας και γρήγορης πρόσβασης στο Ίντερνετ.Ειδικότερα,το Netbook X110 αποτελεί τη νέα ευρυζωνική πρόταση της LG αφού είναι ασύρματο (wireless) και παρέχει γρήγορη πρόσβαση στο Ίντερνετ με το λειτουργικό σύστημα Windows XP Home και WLAN 802.11 b/g που διαθέτει.Έτσι, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με ακόμα πιο γρήγορες ταχύτητες, από οποιοδήποτε χώρο και αν βρίσκεται (Wi-Fi).Επιπλέον, κερδίζει τις εντυπώσεις λόγω του εξαιρετικού design αλλά και της ποικιλίας χρωμάτων που σύντομα θα διατεθεί στη διεθνή αγορά ( λευκό, ασημί, ροζ και άσπρο).

Ultra portable notebooks: Ακριβότερα μα ισχυρότερα
Αν οι λιτές προδιαγραφές των netbooks δεν σας καλύπτουν, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην αγορά των ultra portable notebooks. Ακριβότερα, με οθόνη γύρω στις 11 με 13 ίντσες, τα υπερφορητά notebooks προσφέρουν πλήθος δυνατοτήτων σε… κομψότατο περιτύλιγμα!

Samsung X360
Η Samsung ανακοίνωσε τη διάθεση του υπερφορητού υπολογιστή X360. Το νέο ultra portable notebook είναι λεπτό και πολύ ελαφρύ (1,27kg). Διαθέτει οθόνη 13,3 ιντσών (1280×800 pixels, WXGA) τεχνολογίας LED. Η εταιρεία μάλιστα ισχυρίζεται πως είναι πιο λεπτό και από “air” (αέρας), υπονοώντας βεβαίως ότι είναι ελαφρύτερο από το Macbook Air της Apple. Στον εξοπλισμό του συναντάμε 3 θύρες USB 2.0, HDMI-out, VGA-out, Express Card, 7-in-1 card reader, ασύρματη δικτύωση Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Gigabit Ethernet LAN και Bluetooth 2.0+EDR. Το Samsung X360 βασίζεται στην πλατφόρμα Intel Centrino 2 με επεξεργαστή Intel Core 2 Duo Ultra Low Voltage και το υποσύστημα γραφικών Intel Graphics Media Accelerator X4500. Μπορεί να δεχτεί μνήμη DDR3-1066 έως 4GB. Έρχεται με σκληρό δίσκο 120GB ή με solid state drive χωρητικότητας 64GB ή 128GB. Η αυτονομία του, σύμφωνα με την εταιρεία, αγγίζει τις 10 ώρες.